Piyasalara koronavirüsü darbesi!
Korona virüsü sebebiyle küresel ekonomik kriz bütün dünyada hissedilirken Borsa İstanbul'da düşüş hızı yavaşladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
ABD ve Avrupa piyasaları kayıplarının bir kısmını telafi ederken petrol fiyatları 2016 yılından bu yana en düşük seviyesinde. ABD her vatandaşına piyasayı döndürmek için karşılıksız 1000 dolar vermeyi planlıyor.
Küresel piyasalarda korona virüsü kaynaklı sert satış baskısı gün içi dalgalanmalarla devam ederken Türk Lirası’nda dövize karşı da dalgalı bir seyir görülüyor. Dolar 6.44 TL seviyesinde işlem görürken, Euro ise 7.09 TL civarında seyrediyor.
Merkez Bankası (TCMB) iki gün erkene çektiği PPK toplantısında politika faizinde 100 baz puan indirime giderken bunun ötesinde likidite, kredi akışı ve reeskont başta olmak üzere korona virüsünün Türkiye ekonomisine olumsuz etkilerini sınırlamak adına tedbirler açıkladı.
Bankacılar TCMB’nin faiz indiriminin “önüne geçecek” tedbirler aldığını belirtirken bu kapsamda bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının da yakından izleneceğini belirtiyorlar.
Öte yandan Merkez Bankası dün politika faizini 100 baz puan indirerek faizi iki yıl sonra ilk kez tek haneye düşürmüş oldu. Merkez Bankası’nın dün aldığı tedbirler arasında reel sektöre kredi akışının temini için bankalara ilave likidite sağlanması, bu likiditenin 91 gün vadede politika faizinin 150 baz puan altında olması da yer aldı.
Dünya Bankası'ndan flaş karar! 2 milyar dolar arttı...
FED'den işletmelerin kredi ihtiyaçları için yeni adım
FED'den olağanüstü bir adım daha geliyor
BDDK’dan kredi takibiyle ilgili Corona değişikliği! 180 güne çıktı
Faiz indi, Dolar/TL 6.49'a çıktı
Merkez Bankası olağanüstü toplandı, faizi indirdi
Bankalardan emeklilere koronavirüs uyarısı
Piyasalarda koronavirüs etkisi: Altında son durum ne?
Coronavirüsü borsaları vurdu, dolar tırmanıyor



YORUMLAR
Yorum Yap