Pelikan'ın yeni hedefinde hangi kurum var?
Pelikan yapılanmasının yeni hedefinin Anadolu Ajansı (AA) olduğu kulislerde konuşuluyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
AKP içinde Pelikan yapılanmasına ilişkin kavga büyüyerek devam ediyor. Pelikan yapılanması kamuoyunda ilk kez 1 Mayıs 2016'da adını duyurmuştu. O dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'nu yerden yere vuran Pelikan Bildirisi yayımlanmış, “Pelikan Darbesi” denilen sürecin sonu, günler sonra Davutoğlu'nun istifasına kadar gitmişti.
AKP içinde ayrı bir grup olan Pelikan yapılanması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a verdikleri destekle biliniyor. Buna karşın, Erdoğan’a yakın bakan, milletvekili ve parti yöneticileri de Pelikan yapılanmasına karşı duruyor.
Davutoğlu'nu indirmişlerdi! Erdoğan'dan Pelikancılara ziyaret
Daha önce Pelikan yapılanmasının sosyal medya hesaplarından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AKP Ankara Eski Milletvekili Aydın Ünal, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Şenol Kazancı ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren hedef alınmıştı.
Odatv’nin edindiği bilgiye göre, Pelikan yapılanmasının yeni hedefinin Anadolu Ajansı (AA) olduğu kulislerde konuşuluyor.
İddiaya göre, Anadolu Ajansı’nın İstanbul Müdürü emekliliğini istedi ve Müdürün Bakü’ye atanması bekleniyordu. Ancak Pelikan yapılanmasının hedefinde olan AA Genel Müdürü Şenol Kazancı bu atamaya engel olarak, İstanbul müdürünü tenzili rütbe ile Bursa’ya göndermek istedi.
Pelikancılara yakın olduğu söylenen AA İstanbul Müdürü bunu kabul etmedi. Şenol Kazancı da AA İstanbul müdürünü değiştirdi.
Ak Parti'de Pelikan savaşı
İddialara göre, Pelikan yapılanması AA’nın başına kendilerine yakın bir ismi getirmeye çalışıyor. Bu sebeple hedef aldıkları Şenol Kazancı’yı da istifaya zorladıkları ileri sürülüyor. Buna karşın Kazancı ise, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “git” demesi durumunda istifa edeceğini söylediği iddia ediliyor.
Pelikan yapılanması ile AKP içindeki kavga, bürokrasiyi de içine alarak genişlemeye devam ediyor…
Kulis: 4 bakan gidici, biri ortada, 3 bakan kalıyor
Yılbaşında cezaevlerinden tahliyeler başlayacak
Nazlı Ilıcak, Erdoğan'a sitem etti: Bu mücadeleyi beraber vermedik mi!
İYİ Parti'den Egemen Bağış'a çok önemli Çekya uyarısı....
Adana'da çevik kuvvet otobüsüne bombalı saldırı: Çok sayıda yaralı var
Akşener: IMF'yle el sıkışmak için bunu örtmek için böyle şeyler çıkarılıyorsa...
FETÖ raporu nerede? Yandı, bitti, kül oldu
İstanbul'u korkuttu! Deprem kritik bir yerde gerçekleşti
Doğu Perinçek'ten çok konuşulacak sözler: İktidarın ortağıyız



YORUMLAR
Yorum Yap