Pandemiye rağmen Akfen GYO'nun gelirleri yüzde 226 arttı
Tüm dünyada devam eden koronavirüs salgınına karşı Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) gelirlerinin korunması için 2021 yılıyla birlikte varlık portföyünün Bodrum Loft Tatil Köyü ve Isparta ile Kütahya Öğrenci Yurtlarıyla zenginleştirilmesi, şirketin gelirlerini rekor oranda artırdı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Akfen GYO’nun aylık kira gelirleri Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %226 artışla 14.9 milyon TL’ye çıkarken, TL bazında 2021’in Ocak-Mart dönemini kapsayan ilk çeyreğindeki gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %74 oranında artışla 33,2 milyon TL olarak gerçekleşti.
Tüm dünyada devam eden koronavirüs salgınına karşı Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) gelirlerinin korunması için 2021 yılıyla birlikte varlık portföyünün Bodrum Loft Tatil Köyü ve Isparta-Kütahya Öğrenci Yurtları ile zenginleştirilmesi, şirketin gelirlerini rekor oranda artırdı.
Buna göre Akfen GYO portföyüne 2021 yılında eklenen Bodrum Loft Tatil Köyü ve Isparta-Kütahya Öğrenci Yurtları varlıkları ile birlikte güçlenen şirketin TL bazında gerçekleşen toplam kira gelirleri Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %226 artış göstererek 14.9 milyon TL’ye çıktı. Aynı dönemde Euro bazındaki artış ise yüzde 151 artışla 1,6 milyon Euro oldu.
2021 İLK ÇEYREKTE 33,2 MİLYON TL GELİR YAZDI
Akfen GYO, güçlendirilmiş portföyünün etkisiyle 2021 yılı ilk çeyrek döneminde de olumlu sonuçlara imza attı. Buna göre 2021’in ilk çeyreğinde TL bazında geçen yılın aynı dönemine göre %74 oranında artışla 33,2 milyon TL gelir sağlandı. İlk çeyrek gelirleri Euro bazında yüzde 32 artışla 3,7 milyon Euro’ya çıktı.
Akfen GYO’nun, dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Accor tarafından işletilen Türkiye’deki 15 Ibis ve Novotel marka otellerinden elde ettiği toplam kira de artış gösterdi.
Buna göre 15 otelin geliri 2021 yılının Mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre, Euro bazında %58,4 artışla 302 bin Euro, TL bazında ise %90,7 oranında artışla 2.7 milyon TL’ye ulaştı. Rusya otellerinden elde edilen toplam kira geliri ise Mart ayında Euro bazında %307 artışla 121 bin Euro olarak gerçekleşti.
Nisan ayı ihracatı yüzde 109’luk artışla, 18 milyar 766 milyon dolara çıktı
Çek skandalının perde arkasında ne var! Kim bu ‘cin fikirli’ ya da kötü niyetli?
Ruhsar Pekcan bakan olunca kıyım yapmış!
İstanbul Valiliği: Market ve bakkallarda alkol ürünü satılmamasına karar verilmiştir
Eylemler sürerken Cengiz İnşaat'a ikinci taş ocağı izni
Enflasyonda 23 ayın zirvesi görüldü: Yüzde 17,14
İhracat ve üretime tam kapanma tehdidi! Konu Cumhurbaşkanı'na iletildi
Beşiktaş'taki son değerli arazi ihaleyle satılıyor!
Pınar Altuğ ve Merve Boluğur'a vatandaşı aldatmaktan ceza



YORUMLAR
Yorum Yap