Ömer Aras 39 yıl sonra noktayı koydu! Bir devrin sonu

Finansbank’ın kurucu ekibinde yer alan, Hüsnü Özyeğin’in "sağ kolu" olarak bilinen ve son olarak QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten duayen bankacı Ömer Aras, 39 yıllık görev süresinin ardından emekli oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Türk bankacılık sektörünün en saygın isimlerinden biri olan Mehmet Ömer Arif Aras, yaklaşık 40 yıllık kariyer yolculuğunu bugün itibarıyla sonlandırdı.

Ayrılık haberini profesyonel iş ağı LinkedIn üzerinden duyuran Aras, paylaştığı bir fotoğrafın altına düştüğü “39 yıl sonra noktayı koydum” şeklindeki kısa ve öz notla sektördeki aktif görevine veda etti.

Sektörde Duygusal Veda

Aras’ın bu sade paylaşımı, kısa sürede yüzlerce yorum ve beğeni aldı. Paylaşıma gelen tepkilerde, hem mevcut QNB çalışanlarının hem de eski Finansbank personeline ait duygusal mesajlar dikkat çekti.

Sektör temsilcileri ve eski çalışma arkadaşları, Aras’ı “bir okulun kurucusu” ve “vizyoner bir lider” olarak tanımladı.

1954 doğumlu olan Ömer Aras, Şişli Terakki Lisesi ve İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ndeki eğitiminin ardından, ABD’deki Syracuse Üniversitesi’nde İş İdaresi doktorası yaparak akademik bir derinlikle sektöre adım attı.

Kuruluş ve Yükseliş: Finansbank’ın kuruluş aşamasından itibaren Hüsnü Özyeğin ile omuz omuza çalışan Aras, bankanın yerel bir oyuncudan küresel bir markaya dönüşme sürecinde kritik rol oynadı.

Üst Düzey Liderlik: 2010 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su olarak dümende bulunan Aras, bankanın QNB bünyesine geçiş sürecini de başarıyla yönetti.

İş Dünyasındaki Ağırlığı: Sadece bankacılıkla sınırlı kalmayan Aras, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanlığı gibi Türk iş dünyasının en prestijli koltuklarından birinde de görev yaptı.

Ömer Aras’ın vedası, sadece bir emeklilik haberi değil, aynı zamanda Türk bankacılığının dönüşüm dönemine tanıklık etmiş bir ekolün sahneden çekilmesi olarak yorumlanıyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol