Okey masasından 56 milyonluk ihaleye
Dönemin TCDD bölge müdürüyle 2021’de okey masasında fotoğraflanan ve kurumdan aldığı ihalelerle bilinen Selahattin Baykara, bir ihale daha kaptı. Yüksek hızlı trenlerin business vagonlarındaki ikramların temini ile kafeterya vagonlarının işletilmesi işi, 55,8 milyon TL’ye Baykara’nın şirketine veril
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
TCDD, yüksek hızlı trenlerin business vagonlarında yolculara verilecek ikram paketlerinin temini ile kafeterya vagonlarının işletilmesi için ihale düzenledi.
11 Haziran 2026 tarihinde yapılan ihalenin yöntemi, “Kamu ihalelerini istenilene verme aracı olarak kullanıldığı” gerekçesiyle tartışılan Pazarlık 21/B oldu.
BEDELİ 55,8 MİLYON TL
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre TCDD Genel Müdürlüğü, ihale kapsamında yapılacak işler için 60 milyon TL’lik yaklaşık maliyet hesabı çıkardı.
İhaleye verilen en yüksek teklifin 58 milyon 200 bin TL, en düşük teklifin ise 55 milyon 800 bin TL olduğu görüldü.
İhale komisyonu, yüksek hızlı trenlerin business vagonlarında yolculara verilecek ikram paketlerinin temini ile kafeterya vagonlarının işletilmesi kapsamında gerçekleştirilen ihale kapsamında nihai kararını 19 Haziran’da verdi.
İhale, en düşük teklifin sahibi Aykar İnsan Kaynakları Temizlik İnşaat Hayvancılık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne bırakıldı.
İhale kapsamında alınacak hizmetin süresinin beş ay, sözleşme bedelinin ise 55 milyon 800 bin TL olduğu bildirildi.
AYNI KAREDELER
TCDD’nin 55,8 milyon TL’lik dev ihalesini alan şirket sahibinin, 2021 yılında tartışmalı bir fotoğraf ile gelen Selahattin Baykara olduğu öğrenildi.
TCDD 3’üncü Bölge Müdürlüğü’nden en az 17 ihale alan Selahattin Baykara, 2021 yılında, dönemin TCDD 3’üncü Bölge Müdürü Ergün Yurtçu ile fotoğraflandı.
Sanayide Mayıs canlılığı yalancı bahar çıktı!
Hintli dev aldığına pişman: Erkunt Traktör'ü verip, üzerine 2.2 milyar borç ödeyecek
Emekliye yüzde 18, memura yüzde 13 zam!
Ali Koç önlüğü giyip, tezgaha geçti
Benzine indirim beklerken zam geliyor
Koç Holding'de dev hisse değişimi!
Köprü zamlarına Şamil Tayyar da isyan etti: Tavukçu yapsa kayyum atanırdı
Revak ve İbrahim Sapan'ın sahibi olduğu Metzel iş birliğiyle Mercury Çengelköy, Boğaz'ın yeni komşusu oluyor!
Konut artık kazandırmıyor: Reel kayıp 28 aya çıktı



YORUMLAR
Yorum Yap