O Pegasus çalışanları kovuldu, savcılık soruşturma açtı
Kadir Gecesi'nde paylaştıkları alkollü masa fotoğrafıyla büyük tepki çekmişlerdi. Pegasus'un o çalışanları işten kovduğu açıklandı
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Pegasus Hava Yolları'nın bir grup çalışan, Kadir Gecesi'nin olduğu akşam rakı masasında bir fotoğraf paylaşarak "Kadir Gecesi özel" ifadelerini kullanmıştı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu olayla ilgili inceleme başlatıldığı duyuruldu.
Ayrıca "Konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır" açıklaması yapılmıştı.
Şirketten bugün yapılan açıklamada söz konusu hadiseyle ilgili inceleme başlatıldığı duyurularak "Konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır" açıklaması yapılmıştı.
Pegasus'ta örgütlü olan Nakliyat İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun T24'e verdiği bilgiye göre hadisede yer alan 3 çalışanın Pegasus tarafından işten çıkarıldığını ifade ederken, daha sonra verdiği sayıyı 1 olarak düzeltti.
Pegasus İnsan Kaynakları'ndan ise "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" çerçevesinde konuya ilişkin bilgi verilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.
SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI
Sözkonusu çalışanlar hakkında şimdi de "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Pendik'te rakı masasında çektirdikleri fotoğrafı sosyal medya hesabı üzerinden ‘Kadir Gecesi Özel’ açıklamasıyla paylaştıkları iddia edilen Pegasus çalışanları hakkında soruşturma başlatıldı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan başlatılan soruşturma çerçevesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce tahkikat yürütüldüğü öğrenildi.
'Dolar 10 lira olacak' davasında karar çıktı: 33 gazeteci ve ekonomist yargılanıyordu
Benzine 1 lira 33 kuruş zam geldi
Turizm geliri yılın ilk çeyreğinde yüzde 122.4 arttı
Dış ticaret açığı mart ayında yüzde 75.1 artış gösterdi
Fuzulev, BDDK'dan lisans aldı: Artık mağduriyetler önlenecek
Çiftçiye destek ödemeleri bugün yatıyor
Yeni ekonomiye odaklanan Sabancı’dan iki dijital satın alma
Özak Göktürk 2 ile kapınızı ormana açın
Bilal Erdoğan: Ekonomik kriz Türkiye için bir fırsat



YORUMLAR
Yorum Yap