Nebati’nin öngörüsü tutmadı: KKM'nin yükü ek bütçeye yansıdı
Meclis Başkanlığı’na sunulan ek bütçede, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, “Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Korunmasına İlişkin Giderler” için 40 milyar TL harcanacağını öngördü.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Player yükleniyor...
Bakan Nebati, daha önce konu hakkında yaptığı açıklamada, Kur Korumalı Mevduat’ın ‘bütçe üzerine 12,5 milyar TL yük getireceğini’ öngörmüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifin TBMM’ye sundu.
Kanun ile bütçeye 880 milyar 474 milyon 775 bin lira ödenek eklenmesi öngörüldü.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ayrılan bütçede ise dikkat çeken madde Kur Korumalı Mevduat hesapları hakkında oldu.
Bakan Nureddin Nebati, bütçeye yükünün 12,5 milyar lira olacağını öngördüğü Kur Korumalı Mevduat Hesapları’nın maliyetinin 40 milyar TL olacağı öngörüldü.
Söz konusu uygulamanın mayıs ayındaki bütçye yükü ise 21 milyar TL olmuştu.

En büyük 5 altın firmasından biriydi; iflas etti
Gerekçe 'fiyat artışları'; Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 880 milyar TL'lik ek bütçe
Ayrıntılar belli oldu: Ebay satamayınca Gittigidiyor'u kapattı
İşte çalışanlarına ara zam yapan şirketler
Yiğit Bulut'tan Ali Babacan'a: Sen, ben, Erdoğan arasında neler yaşandı, var mı cesaretin?
Akaryakıttan 47 Milyar TL ek vergi geliri bekleniyor
Patronlar istedi, bakan kabul etti: Elektriğe yüzde 30 zam kapıda
Cumhurbaşkanı maaşı 'yüzde 40,4 oranında artarak 141.453 TL'ye yükseldi
TİM’in yeni yönetim kurulu belli oldu



YORUMLAR
Yorum Yap