Nakdi Ücret Desteği ile İstihdama Dönüş ve Artı İstihdam Teşviklerinin tutarı arttı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021 yılı Ocak döneminden itibaren geçerli olmak üzere asgari ücret artış oranının (%21,56) Cumhurbaşkanı kararıyla Nakdi Ücret Desteğine, İstihdama Dönüş Teşvikine ve Artı İstihdam Teşvikine yansıtılacağını söyledi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Artış gerçekleşecek destek ve teşvikler hakkında detayları paylaşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Ücretsiz izne ayrılan çalışanlarımız için sunduğumuz Nakdi Ücret Desteğimizi 2021 yılı Ocak döneminden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 21,56 artışla ödeyeceğiz” dedi.
Bakan Selçuk Nakdi Ücret Desteğinin yanı sıra İstihdama Dönüş Teşviki ve 1 Ocak 2019 ila 17 Nisan 2020 tarihleri arasındaki dönemde en az sigortalı çalıştırılan aydaki çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilecek sigortalıların fiilen çalıştırılmaları halinde sağlanan Artı İstihdam Teşvikine de aynı şekilde artış sağlanacağını sözlerine ekledi.
Bakan Selçuk; “2020 yılında olduğu gibi çalışanlarımıza ve işverenlerimize destek olmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Hollandalı kimya devi Türk şirketini satın aldı
TİM Maden Sektör Kurulunda istifa depremi!
TMD uyardı: Daha fazla mağaza kapatmaları görebiliriz
40 gün süren yasak cebimizden 673 milyon TL götürdü
İşsizlik Fonu varlıkları ilk kez 100 milyar TL'nin altına indi
İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 22,99 arttı
THY'den yurt dışı uçuşlarında yüzde 40 indirim
Bakan Ersoy, turizm sezonu için tarih verdi
Pandemi nedeniyle 1 trilyon dolarlık kayıp var!



YORUMLAR
Yorum Yap