Minguzzi'nin katilleri 30 yaşında serbest kalacak

14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'yi öldüren iki sanık, üst sınırdan 24'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer iki sanık hakkında ise tahliye kararı verildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Gazeteci Alican Uludağ, üst sınırdan 24'er yıl hapis cezasına çarptırılan sanıkların 30 yaşına geldiğinde serbest kalacağını açıkladı.

İstanbul Kadıköy'de 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'yi öldüren iki sanık B.B. ve U.B. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine, yasal şartlar oluşmadığından en üst hadden 24 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Pişmanlık görülmediğinden cezada indirim uygulamayan mahkeme, diğer 2 sanığın ise beraatine hükmetti.

30 YAŞINA GELDİKLERİNDE SERBEST KALACAKLAR 

Gazeteci Alican Uludağ'ın aktardığı bilgilere göre, 14 yaşındaki Minguzzi'yi katleden iki sanık en geç 31 yaşına geldiğinde serbest kalmış olacak. Sanıklar, 24 yıl verilen hapis cezasının 16 yılını kapalı cezaevinde geçirecek. Aktarılan bilgiye göre, verilen cezanın son bir senesinde ise denetimli serbestlik sanıklar için uygulanacak.

Uludağ, söz konusu konuya ilişkin bilgileri X üzerinden paylaştı. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: 

"İki sanık, 24 yılın yalnızca 16 yılını cezaevinde geçirecek. 16 yılın 9 yılı kapalı cezaevinde. Kalan 6 yıl ise açık cezaevinde. Son bir yıl ise denetimli serbestlik. İki sanık, en geç 30-31 yaşlarında tahliye olacak."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol