Milyonlarca emekliye kritik uyarı: O evrakı imzalamayın, maaşlarınıza el konulabilir
Koçal, özellikle emeklilerin, kredi başvurusu onaylanıp sözleşme aşamasında bankaların kendilerine sunduğu evrakları incelemeleri, maaşla ilgili bankaya muvafakat vermemeleri gerektiğini vurguladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Tüketici Dernekleri Federasyonu emeklilerin, kredi kullanırken, ödeyememeleri halinde maaşlarına el konulabileceğine dair muvafakat verebildiklerini belirterek, maaşlarının tümüne haciz konulmaması için muvafakat evrakını imzalamamaları gerektiğini bildirdi.
TÜDEF Genel Başkanı Aziz Koçal, emeklilerin, kredi kullanırken, taksitleri ödeyememeleri halinde maaşlarına el konulabileceğine dair muvafakat verebildiklerini belirterek, maaşlarının tümüne haciz konulmaması için muvafakat evrakını imzalamamaları gerektiğini bildirdi.
Koçal, yaptığı yazılı açıklamada, korona virüsle mücadele kapsamında bazı vatandaşların ekonomik olarak sıkıntı yaşayabildiğini, bu süreci atlatmak için kredi talebinde bulunabildiğini anlattı.
Bankalardan kredi almayı tavsiye etmediklerini aktaran Koçal, özellikle emeklilerin, kredi başvurusu onaylanıp sözleşme aşamasında bankaların kendilerine sunduğu evrakları incelemeleri, maaşla ilgili bankaya muvafakat vermemeleri gerektiğini vurguladı.
Kredi kullanmak isteyen emeklilere, imzalayacakları kağıtları okumaları ve maaşlarıyla ilgili muvafakat vermemeleri” uyarısında bulunan Koçal, aksi halde sıkıntıya düşünce ve taksitlerin ödenmemesi halinde maaşa bloke konulabildiğini, borç bitene kadar maaş alamayacak duruma düşülebileceğini vurguladı.
Petrol fiyatları 21 yılın en düşük seviyesine geriledi
Dokuz şirketten maaş alan genel müdür, 'faizli krediyi' müjde olarak açıkladı!
Cumhurbaşkanı’nın market projesine 15 defa hileli gıdadan ceza almış kişi atandı
Corona geldi, 'Titan' battı! Kazandıran Paketler uçtu!
Covid-19 sonrası Çin'de ihracatçılar için hangi fırsatlar var?
İş insanlarının yüzde 80'i karamsar
İki milyon 300 bin haneye 1000'er lira nakdi destek ödemesi bugün başladı
Google uyardı; Bu uygulamaları telefonunuzdan silin, kart bilgileriniz çalınabilir!
Bakan açıkladı! Tesisler sertifika verilip açılacak



YORUMLAR
Yorum Yap