Milyar dolarlık pistlerin üzerine tenis kortu yapıldı
Türk sivil havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesine dönüştürülmesinde inşaat süreci devam ederken, son hâli havadan görüntülendi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türk sivil havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesine dönüştürülmesinde inşaat süreci devam ederken, son hâli havadan görüntülendi.
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi" ile açılmıştı. Ancak inşaat çalışmaların devam ettiği millet bahçesinde şuanda vatandaşların girişine izin verilmiyor. İnşaat çalışmalarındaki son durum havadan çekilen görüntülere yansıdı.
Uçakların iniş kalkış yaptığı pistlerin üzerinde futbol, basketbol ve oyun alanları kurulmaya devam ediyor. İçeride ayrıca etkinlikler için led ekranlar kuruluyor. Millet bahçesi dikilen ağaçlar ve çimlendirme çalışmaları ile yeşile bürünmeye başladığı görüldü. 2 milyon metrekare alana sahip şehir parkı tamamlandığında 70 bin metrekare kapalı alan ve etkinlik alanları olacak.
Parkta 145.300 adet ağaç dikileceği belirtildi. 9 ayrı noktadan giriş ve çıkışların yapılabileceği parkta 2,5 kilometre uzunluğunda yapay dere oluşturulacak.
Ayrıca 10 bin metrekare çocuk oyun alanları ve 2,5 kilometre bisiklet yolları yapılacak.
Atatürk Havalimanı 7 Nisan 2019'dan itibaren sivil uçuşlara, 2 Şubat 2022'den itibaren de kargo uçuşlarına kapatılmıştı. O tarihten sonra havalimanından ağırlıklı olarak iş jetlerinin kullanımı için faaliyet gösterir hâle gelmişti.
Gümrük ceza tutarlarına yüzde 58.46 zam
500 milyon dolarlık Türk Yatırım Fonu resmen kuruldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Rasyonel politikalara dönüş umut verici
ABD'den 7 Türk şirketine yaptırım kararı; İşte o şirketler
Turizm eski bakanı Erkan Mumcu'dan 'Vadi'ye otel yatırımı
Türkler, Fransa'dan şato ve bağ alıyor; Fransa'dan bir dönüm bağ, Türkiye'den ucuz mu?
Akaryakıta indirim yolda
MÜSİAD'ın İsviçre şubesi iflas bayrağını çekti
Demir ve demir dışında ihracat 11 milyar doları aştı



YORUMLAR
Yorum Yap