Mevduat faizi yüzde 45'e dayandı; politika faizinin üzerine çıktı
TCMB'nin aldığı önlemler ve bankanın nisan ayında faiz indirimini pas geçeceğine yönelik beklentiler, mevduat faizlerini hareketlendirdi. TL mevduat faizi yüzde 45’e dayanırken, böylelikle politika faizinin üzerine çıktı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) aldığı önlemler ve nisan ayı Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimini pas geçeceğine yönelik beklenti bankacılık sektöründe mevduat faizlerini hareketlendirdi.
Özellikle en kısa 32 gün vadeli mevduatta yüksek hacimli yatırımlara mevduat faizi yüzde 45-47 arasında değişiyor. Geçen hafta 32 gün vadeli mevduatlarda yüzde 42,5, 50 bin lira altına ise yüzde 29 seviyelerinde mevduat faizi öneriliyordu.
Dün ise bankaların internet sitelerinde yer alan bilgilere göre 50 bin lira üzeri mevduatlara 32 gün vadede mevduat faizi yüzde 44,5’e, daha yüksek hacimli mevduatta ise yüzde 45’e çıktı.
46 ve 92 gün vadede mevduat faizi çoğu bankada değişmedi, yüzde 41-42,5 arasında kaldı.
En kısa vadeli mevduata daha yüksek faiz bu dönemde dövize yönelmesi muhtemel tasarrufun TL’de kalmasına yaraması bekleniyor.
Öte yandan Bloomberg’in haberine göre en son şubat ayında yükseltilen TL mevduat ve para piyasası fonlarındaki stopaj oranlarına indirim gündemde.
1 Şubat'tan itibaren açılan ve vadesi yenilenen vadeli mevduatlarda stopaj oranı 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 10'dan yüzde 15, 1 yıla kadar hesaplarda yüzde 7,5'ten yüzde 12'ye, 1 yıldan uzun hesaplarda ise yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseltilmişti.
Merkez Bankası'ndan 18 yıl sonra ilk!
Mevduattan alınan stopaj düşürülüyor
Bu hafta 12 şirket temettü dağıtacak: İşte temettü dağıtacak şirketler
Borsa haftaya yükselişle başladı
Bakan Şimşek, iş insanlarına ne sözü verdi?
TCMB: Piyasa kuralları içinde gereken her şey yapılacak
17 şirketin piyasa değeri 1 Trilyon TL eridi!
SPK'dan dikkat çeken 'Borsa' kararı
TCMB ile bankalar arasında olağanüstü toplantı



YORUMLAR
Yorum Yap