Metal iş kolunda arabuluculuk süreci başlatıldı
Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde ücret uyuşmazlığı çıktı. Uyuşmazlık tutanağı tutuldu ve arabuluculuk süreci başlatıldı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

Metal iş kolunda sendika işverenin teklifini reddetti. Uyuşmazlık tutanağı tutuldu ve arabuluculuk süreci başlatıldı.
Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) arasında 26 Eylül 2023 günü başlayan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine, bugün MESS Genel Merkezinde devam edildi.
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar toplam 54 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 1 yönetmelik üzerinde anlaşma sağlandı. Toplam 83 madde ve sözleşmenin eki niteliğindeki 2 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamadı.
Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışına ilişkin maddeler ve sosyal haklara bağlı olan parasal maddeler başta geldi.
İŞVERENİN TEKLİFİ KABUL EDİLMEDİ
MESS sözleşmenin üç yıllık olmasını talep etti. Sendikanın ücret artışı teklifine karşılık olarak, MESS ilk 6 ay için yüzde 35, diğer 6 aylık periyotlar için TÜFE oranında artış önerdi. Sosyal haklara ise 1. yıl için yüzde 65, 2 ve 3. yıllar için de TÜFE oranı kadar artış teklif edildi.
Görüşmelerde anlaşma sağlanamaması sonrası Türk Metal Sendikası, sözleşme masasını terk etti ve uyuşmazlık tutanağını tutarak arabulucu sürecini başlattı.

GÜBRETAŞ'ın 10 yöneticisine 13.1 milyon liralık ödeme

İhracatçılara müjde: Döviz getirene vergi indirimi

Ev hanımları nasıl emekli olacak?

Sosyal medya fenomenlerine ağır vergi cezası

Çekte ibraz yasağına iki yıllık uzatma daha

Hatay Havalimanı'nı 7.6 milyar liraya kim yenilecek?

İmamoğlu suyu ucuzlatacaktı: Suya yüzde 48 zam yolda

Bakan Işıkhan: Asgari ücrette ikinci zamma gerek olmayacak

2008 krizini bilen ünlü ekonomistten korkutan tahmin

YORUMLAR
Yorum Yap