Merkez Bankası'nın enflasyon ve dolar beklentisi düştü
Merkez Bankası Beklenti Anketi sonuçlarına göre, 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 10.07'ye geriledi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 12.18 iken, bu anket döneminde yüzde 11.62'ye geriledi. Yıl sonu dolar beklentisi de 5.91'den 5.82'ye düştü.
Merkez Bankası'nın aralık ayı 'Beklenti Anketi' sonuçları açıklandı. Anket sonuçlarına göre, 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 10.46 iken, bu anket döneminde yüzde 10.07 oldu.
Dünya'nın aktardığına göre, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 9.16 ve yüzde 8.94 olarak gerçekleşti.
Piyasa Merkez' odaklandı; Dolar 5.80’i aştı
Dolar kuru beklentisi 5.91'den 5.82'ye indi
2019 yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 5.91 TL iken, bu anket döneminde 5.82 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 6.32 TL ve 6.35 TL olarak açıklandı.
Faiz beklentisi de düştü
BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 13.56 iken, bu anket döneminde yüzde 12.40'a geriledi.
TCMB Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti cari ay beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 13.83 ve yüzde 12.41 olarak gerçekleşti.
İşten çıkartmalarla gündeme gelen dev bankanın Genel Müdürü gidiyor mu?
Piyasa Merkez' odaklandı; Dolar 5.80’i aştı
Türk Eximbank'dan 10 yıla varan Marka Kredisi Desteği
Vakıfbank'ın devriyle ilgili dikkat çeken yorum: 250 Milyar kredi kime verildi?
Dolar haftaya nasıl başladı?
Merkez Bankası'ndan önemli değişiklik
'Dolandırıcılıkla' suçladığı ismi nerenin başına getirmek istemiş?
Tasarruf sahipleri enflasyona yenildi
Merkez Bankası’nın İstanbul'a tayini çıktı: 2 bin 400 personel taşınacak



YORUMLAR
Yorum Yap