Merkez Bankası'ndan şok karar! Transferler durduruldu
Merkez Bankası'nın bankalara verdiği talimatla, yurtdışı emanet hesaplarına virman yoluyla yapılacak menkul kıymet transferleri durduruldu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Merkez Bankası eski Başkanı Rüştü Saraçoglu konuya ilişkin bir belge paylaştı. Söz konusu belgede bankaların müşterilerine gönderdiği bazı açıklamalar yer aldı.
Açıklamada 50 bin dolar üstü müşterilerin yurtdışına yapacakları transfer (SWIFT) işlemleri ile Türk bankalarında hesaplarında bulunan “yurt dışı yerleşik” kişilere yapılan EFT/havale işlemlerinde rapor amaçlı olarak ödeme mahiyetinin belirtilmesi ve işlemlerin niteliğini teşvik eden belgelerin zorunlu hale getirildiği belirtildi.
TARANSFERLER DURDURULDU
Bankalar ayrıca müşterilerine “yurt dışı emanet hesaplarına virman yoluyla yapılacak menkul kıymet” (eaurobond, bono özel sektör tahvili) transferinin de durdurulduğunu açıkladı.
Bir bankanın müşterilerine gönderdiği mesaj ise şöyle:
CMB talimatına istinaden 2 Ocak 2023 tarihi itibariyle, 50.000.- USD ve üstü (muadili diğer para birimleri) yurt dışına yapılan transferler (SVVIFT işlemleri) ile, 1O milyon TL ve üstü Bankamızda veya diğer Türk bankalarında hesabı bulunan ‘Yurt Dışı Yerleşik' (YD) kişilere yapılan EFT/Havale işlemlerinde, rapor amaçlı olarak, ödeme mahiyetinin belirtilmesi ve işlemin niteliğini tevsik eden belge ibrazı zorunlu hale gelmiştir. İbrazı istenen belge ile ilgili detaylı bilgi önümüzdeki günlerde ABACUS birimimizce açıklanacaktır.
Bloomberg: Türkiye Ekonomi Modeli, dört hedefinde de başarısız oldu
Gram altın bin 100 direncini kırdı!
Borsa haftaya rekor seviyeden başladı
Aktaş: Türkiye'nin en önemli sorunu döviz kazanamamasıdır
Resmi Gazete’de yayımlandı: Temerrüt faiz oranında sert düşüş!
Ziraat ve Halk Bankası çalışanlarına yüzde 55 zam
Merkez Bankası'ndan 2023 tedbirleri
2022'de Bin TL ne oldu? En çok hangi yatırım kazandırdı? 2023'de ne olacak?
Borsa İstanbul'da yabancıların çıkışı sürüyor



YORUMLAR
Yorum Yap