Merkez Bankası: Gıda fiyatları yüksek oranda arttı
Merkez Bankası tarafından yayımlanan raporda, 'Gıda fiyatları sebze, kırmızı et ile süt ve süt ürünleri öncülüğünde yüksek bir oranda artmaya devam etmiştir' denildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), şubat ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı. Raporda, gıda fiyatlarının sebze, kırmızı et ile süt ve süt ürünleri öncülüğünde yüksek bir oranda artmaya devam ettiği belirtildi.
TCMB, şubat ayındaki enflasyonla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bu dönemde yıllık enflasyon enerjide belirgin olmak üzere tüm ana gruplarda düşüş kaydetmiştir. Enerji fiyatlarında, kur ve emtia fiyatlarındaki görünüme paralel olarak, son aylardaki ılımlı seyir sürmüştür. Temel mal grubunda da bu dönemde aylık artışların yavaşladığı izlenmiştir. Hizmetlerde fiyat artışı bir önceki aya göre yavaşlamakla birlikte, yemek hizmetleri, eğitim ve bakım-onarım gibi kalemler öncülüğünde nispeten yüksek seyretmiştir. Kirada aylık artış oranı bir önceki aya kıyasla önemli ölçüde gerilemiştir.
Öte yandan, gıda fiyatları sebze, kırmızı et ile süt ve süt ürünleri öncülüğünde yüksek bir oranda artmaya devam etmiştir. Şubat ayında üretici fiyatları aylık artışı enerji fiyatlarındaki belirgin gerilemenin katkısıyla zayıflamıştır. Bu görünüm altında, B ve C endekslerinde yıllık enflasyon düşmüş, göstergelerin mevsimsellikten arındırılmış aylık artışı önemli ölçüde yavaşlayarak ocak ayı öncesindeki seviyelerine gerilemiştir."
Döviz kurları haftaya yükselişle başladı!
Kamu bankaları gaza bastı: Tüketiciye döndü
Bu tarihlerde hareketlilik artacak: Temettü yatırımcıları için av sezonu başladı
Piyasalar seçim ve enflasyon kıskacında!
EBRD: Deprem sonrası yeniden inşanın maliyeti 100 milyar doları bulabilir
Banka kasasındaki altın ve paralar çalındı!
Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?
Akşener etkisi: Borsada büyük kayıp!
Reuters'tan 6 ay sonrası için kur tahmini



YORUMLAR
Yorum Yap