Merkez Bankası anketinden yıl sonu dolar/TL beklentisi ne çıktı?
Merkez Bankası eylül ayı beklenti anketinde yıl sonu TÜFE tahmininde 46 baz puan düşüş yaşandı. Bir önceki ankette 5.90'a inen dolar/TL beklentisi ise yeniden 6 liraya çıktı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
TCMB Beklenti Anketi'nde yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 14.42'den yüzde 13.96'ya geriledi.
12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 12.77 iken, bu anket döneminde yüzde 12.21 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 10.27 ve yüzde 10.17 olarak gerçekleşti.
2019 yılı Eylül ayı için tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 1.46 iken, bu anket döneminde yüzde 1,49 olarak gerçekleşti. Ekim ayı TÜFE beklentisi ise değişmeyerek yüzde 1.93 seviyesinde kaldı.
2019 yıl sonu döviz kuru (ABD doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 5.90 TL iken, bu anket döneminde 6.00 TL'ye yükseldi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 6.27 TL ve 6.35 TL olarak gerçekleşti.
CARİ AÇIK TAHMİNİ 5.9 MİLYAR DOLAR
2019 yılı cari işlemler açığı beklentisi, bir önceki anket döneminde 6.7 milyar ABD doları iken, bu anket döneminde 5.9 milyar dolar oldu.
2020 yılı cari işlemler açığı beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 16.9 milyar ABD doları ve 16.3 milyar ABD doları olarak gerçekleşti.
GSYH 2019 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 0.02 iken, bu anket döneminde yüzde 0.01 olmuştur.
2020 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 2.6 olarak gerçekleşti.
TEB, konut kredisi faizini 1,20'ye indirdi
Kamu bankaları kârı unuttu
Ünlü yatırımcıdan altın tavsiyesi
Dövizde ne oluyor, kurlar niye düşürüldü?
Merkez Bankası ne kadar faiz indirecek?
Bankalar, 3 milyar 460 milyon lirayla son 4 yılın en düşük temmuz ayı karını elde etti
Odeabank üst yönetime çalışmış
Kredi önceliği torpilli sektörlerin
Yüksek faiz bankaları da vurdu, yüzde 25 düştü




YORUMLAR
Yorum Yap