Merkez Bankası, 10 ay sonra ilk kez KİT'lere döviz satışı yapmadı
Merkez Bankası, temmuz ayında KİT'lere döviz satışı yapmadı. Böylece 10 ay sonra ilk kez KİT'lere satış yapılmadı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Player yükleniyor...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), büyük bölümünün BOTAŞ olduğu tahmin edilen KİT'lere Temmuz ayında döviz satışı yapmadı. Böylece 10 ay sonra ilk kez KİT'lere satış yapılmadı.
TCMB verilerinden yapılan derlemeye göre, 2022 yılının ilk 7 aylık döneminde KİT'lere döviz satışı 17 milyar 971 milyon dolar oldu.
#reklam#
Haziran ayında KİT'lere yapılan 105 milyon dolarlık döviz satışı son bir buçuk yılın en düşük rakamı olarak kaydedilmişti.
Merkez Bankası'nın KİT’lere döviz satışının büyük kısmı doğalgaz ithalatı nedeniyle BOTAŞ’a yapılıyor.
Yazın doğalgaz ithalatının düşmesi ise döviz ihtiyacını azalttı.
TCMB’nin BOTAŞ’a 2015-2020 yılı arasında toplam döviz satışı ise 45 milyar dolar olarak kaydedilmişti.
Sinpaş Kızılbük GYO hisseleri yüzde 47 değer kaybetti
Dolarda son durum ne? Çeyrek altın ne kadar?
7 Bin 500 TL promosyon avantajını kaçırmayın
Kur korumalı mevduat fiyaskosu; yedi ay dayandı!
Nebati, 'Geliyor' demişti: Rezervlere baktık, yatırımcı göremedik
Şirketler, döviz mevduatını 2.1 milyar dolar artırdı
Global Menkul Değerler’e açığa satış ve kredili işlem yasağı
Yabancılar bir haftada 26.9 milyon dolarlık hisse sattı
Merkez Bankası brüt rezervleri 101,3 milyar dolar oldu



YORUMLAR
Yorum Yap