Medyaradar erişime açıldı: 6 gün sonra 'Pardon' dediler
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili bir haber nedeniyle İstanbul Üniversitesi'nin talebiyle tümden erişime kapatılan Medyaradar, yeniden faaliyetlerine başladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Sitenin konuya ilişkin açıklamasında mahkemenin bu kararla bir anlamda "Pardon" dediği belirtildi.
Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı'yken diplomasının iptal edilmesine dair haberlerle ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı.
Medyaradar, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün avukatlarının yaklaşık 10 gün önce 800 habere erişim yasağı getirilmesi için İstanbul Basın Savcılığı’na bir dilekçe verdiğini, ancak tüm sitelerde sadece haberlerin linki eklenirken kendi mecralarının tümden listeye konulduğunu duyurdu.
Medyaradar'ın gelişmeleri aktardığı açıklamasında şunlara yer verildi:
"Basın Savcılığı talebi kabul edip İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi’ne dosyayı sundu. Mahkeme de talebi geldiği gibi aynen onayladığı için sadece yayınladığımız haberin linki değil, sitemizin tamamına erişim, 14 Kasım 2025 günü durdu.
Avukatlarımız durumu öğrenir öğrenmez 6. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. İtirazımız reddedilince bu kez bir üst mahkeme olan 7. Sulh Ceza’ya başvurduk. Yine reddedildik.
Bunun üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir başvuruda daha bulunduk ve hatanın düzeltilmesini, mağduriyetimizin giderilmesini istedik.
Avukatlarımızın bu yoğun çalışmaları sonrasında hatanın farkına varıldı ve savcılık kararın düzeltilmesi için 6. Sulh Ceza Mahkemesi’ne yazı gönderdi.
Mahkeme de siteye konulan erişim engelİni kaldırdı ve Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne (ESB) yazı göndererek, sitemizin tekrar erişime açılmasını istedi.
Böylece altı gün sonra yargı medyaradar.net’e 'Pardon' demiş oldu."
İLGİNİZE TEŞEKKÜR
Böylece altı gündür bize ulaşıp neden yayında olmadığımızı, sitemize neden erişemediklerini soran okurlarımıza yeniden kavuşmuş olduk.
Öncelikle bu vahim hata nedeniyle de olsa, “ne kadar sevildiğimizi ve izlendiğimizi” bir kez daha anlamanın gururunu yaşıyoruz.
Yoğun ilginiz, desteğiniz ve 'Geçmiş olsun' dilekleriniz için hepinize teşekkür ederiz."
Usta gazeteci Güneri Civaoğlu'nun mirası mahkemelik oldu
Eda Topçu nereye ekonomi müdürü oldu?
Las Vegas, İstanbul'a geldi: Ringde mücadele, sahnede motivasyon!
Ünlü sunucu Ece Vahapoğlu'ndan üzen haber: Kanserle mücadele ediyorum
Hürriyet su almaya devam ediyor: Ankara'da basım durdu!
Ekotürk satıldı: İşte kanalın yeni sahibi
TÜRKPATENT'ten NOW TV'ye şok: Kanal kapanabilir
Yeni Şafak, Aydın Ünal'ın Atatürk'ü hedef alan yazısını kaldırdı: Teknik hata
'PiyasaTurkiye' hesabının sahibi tutuklandı




YORUMLAR
Yorum Yap