Marie Antoinette'nin ayakkabısı açık artırmada kaç bin euroya satıldı?
Marie Antoinette'nin 200 yıldır ailenin özel mülkünde olan ayakkabısı, açık arttırmaya sunularak 43 bin 750 Avro'ya satıldı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Marie Antoinette'nin ayakkabısı açık arttırma ile satıldı. 200 yıldır ailenin özel mülkünde olan ayakkabı, açık arttırmaya sunularak 43 bin 750 Avro'ya satıldı.
Frankfurter Allgemeine Zeitıung gazetesinin haberine göre 22,5 santim uzunluğunda, kadife ile kaplı ayakkabı, keçi derisinden yapılmış. Alıcı hakkında bilgi verilmedi.
1755'de Viyana'da Habsburg Hanedanlığı'nın bir üyesi olarak dünyaya gelen Marie Antoinette, Fransız Devrimi'nden sonra yargılandığı devrim mahkemesinde vatana ihanetten ölüme mahkûm edilmişti.
Eşi XVI. Louis'in 21 Ocak 1793'de Devrim Meydanı'nda giyotin ile idamından sonra, 16 Ekim 1793'de aynı meydanda giyotin ile idam edilmişti.
Tarihçi Eric Hobsbawm, Marie Antoinette için ''akılsız ve sorumsuz bir kadın'' nitelemesiden bulunmuştu. Tarihin ünlü söylencelerinden biri olarak bilinen "ekmek bulamazlarsa pasta yesinler" cümlesi de kraliçe Marie Antoinette'ye atfedilir.
İş insanı Allan Hakko muhabirlerin üzerine yürüdü!
Sıla Gençoğlu ve Hazer Amani boşanıyor! Bu iddia ağızları açık bıraktı
Jigolo olma vergisi! İki kişi 40 bin TL dolandırıldı
Defne Samyeli ve ev sahibi Yusuf Araz arasındaki kavga büyüyor! İtibarımı zedeledi...
Ünlü iş insanı evleniyor!
Demet Özdemir, 4 milyonluk lüks villasını nasıl beleşe dekore ettirdi?
Aradığı aşkı yine bulamadı! Hande Demir müsaade istedi!
Patrondan lüks otelde taciz dehşeti: Asansöre çekti, odaya sürükledi!
Küçük hanım, yeni bir aşka yelken açtı



YORUMLAR
Yorum Yap