Madame Coco'dan şok karar! Rusya'dan çekiliyor
Türkiye merkezli ev tekstili ve dekorasyon markası Madame Coco, Rusya'daki faaliyetlerini tamamen sonlandırma kararı aldı. Şirketin ülkedeki tüm mağazalarını sonbahar dönemine kadar kapatmayı planladığı belirtildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
TASS haber ajansının aktardığı bilgilere göre Madame Coco, 2023 yılında IKEA'nın Rusya pazarından ayrılmasının ardından oluşan boşluğu değerlendirmek amacıyla ülkedeki faaliyetlerini genişletmeyi hedefledi.
29 MAĞAZAYA ULAŞMIŞTI
Şirket, Rusya'daki en güçlü döneminde Moskova başta olmak üzere çeşitli kentlerde toplam 29 mağazaya ulaştı.
Madame Coco'nun 2026 yılı için de ülkede yaklaşık 20 yeni mağaza açmayı planladığı öğrenildi.Ancak beklenen büyüme gerçekleşmedi.
Sektör temsilcileri, mağazaların kapanmasında alışveriş merkezlerindeki ziyaretçi sayısının beklentilerin altında kalması, tüketici talebindeki zayıflama, yüksek kira giderleri ve artan finansal yükümlülüklerin etkili olduğunu belirtti.
MAYIS AYINDA AVM'LER BİLGİLENDİRİLDİ
Edinilen bilgilere göre Madame Coco, kira sözleşmelerini sonlandırmak amacıyla mayıs ayında faaliyet gösterdiği alışveriş merkezlerine resmi bildirimde bulundu. Şirketin çalışanlarını da işten çıkarma süreci konusunda önceden bilgilendirdiği aktarıldı.
Son dönemde mağazalarda düzenlenen indirim kampanyalarının ise tasfiye sürecinin bir parçası olduğu ifade edildi.
TASS'a değerlendirmelerde bulunan sektör uzmanları, benzer sorunların bir başka Türk ev dekorasyonu markası Chakra'da da yaşandığını belirtti.
Chakra'nın da Moskova'daki mağazalarını kapatma kararı aldığı aktarıldı.
Uzmanlara göre orta segmentte faaliyet gösteren Türk ev dekorasyonu ve ev ürünleri zincirleri, yüksek alışveriş merkezi kiraları ve yoğun müşteri trafiğine dayalı iş modelleri nedeniyle Rusya pazarında kalıcı ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamakta zorlanıyor.
MADAME COCO HAKKINDA
2011 yılında İlhan Tanacı tarafından kurulan Madame Coco, ev tekstili ve dekorasyon alanında faaliyet gösteriyor.
İlhan Tanacı aynı zamanda English Home markasının da kurucu ortakları arasında yer alıyor.
İlhan Tanacı, geçtiğimiz aylarda olaylı boşanma haberiyle gündeme gelmişti.
Laleli Trump'a tepkili: Dost kazığı yedik!
Diyarbakır'da Kenze Tekstil'e 'Zara' denetimi!
İTHİB'den Türkiye'nin en köklü meslek lisesine destek
Tekstil ve hazır giyimde 384 bin kişilik kayıp!
'Mevcudu koruyalım yeter' demişti, konkordato ilan etti
Kriz tekstili delip geçti!
İSO'dan ABD'nin yeni gümrük vergilerine tepki!
Armani'ye üretim yapan hazır giyim devi konkordato ilan etti
Tekstil ve hazır giyimin sorunları Meclis'e taşındı




YORUMLAR
Yorum Yap