Kuzey Kore ile ABD arasında tansiyon yükseliyor: ‘Roket adam-bunak’ atışması
ABD ve Kuzey Kore arasındaki nükleer gerilim artarak devam ediyor. Trump, Kim'i 'Roket adam' diye nitelerken, Kore'den Trump'a yanıt ise 'sabırsız ihtiyar' şeklinde geldi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Kim Jong-un çok zeki ve eğer düşmanca davranırsa aslında kaybedecek çok şeyi var” açıklamasına tepki gösteren Kuzey Kore “Kaybedecek bir şeyimiz yok” dedi. Kuzey Koreli yetkili ayrıca Trump için ‘sabırsız, yaşlı adam’ ifadesini kullandı.
Kuzey Kore ile ABD arasında nükleer müzakerelerin devamı konusunda yaşanan gerilim, tarafların karşılık açıklamalarıyla sürüyor.
Pyongyang yönetiminin iki numaralı ismi olarak bilinen Kim Yong-chol, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kuzey Kore lideri düşmanca davranırsa kaybedecek şeyi çok” şeklindeki ifadesini ‘hayal kırıklığı’ olarak niteledi.
'Garip açıklamalarına devam ederse Kim fikrini değiştirebilir'
Devlet haber ajansı KCNA’nın aktardığına göre Kim, “Kaybedecek bir şeyimiz yok” dedi.
Donald Trump için ‘sabırsız, yaşlı adam’ ifadesini kullanan Kim Yong-chol, ‘Trump garip yorumlar yapmayı sürdürürse lider Kim Jong-un fikrini değiştirebilir’ uyarısında bulundu.
‘Roket adam-bunak’ atışması
İki ülke arasındaki son atışma Donald Trump’ın Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’a ‘Roket Adam’ diye hitap etmesi üzerine yaşanmıştı. Kuzey Kore’nin ilk Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui, Trump’ın bunu sürdürmesi halinde ‘bunak’ yakıştırmasıyla karşılık verebileceklerini belirtmişti.
Yıl sonuna kadar süre tanıdı
ABD ve Kuzey Kore arasındaki nükleer müzakereler, şubattan bu yana aksayarak devam ediyor.
En son ekim ayında İsveç'te çalışma düzeyindeki toplantıda bir araya gelen taraflardan Kuzey Kore, ABD’yi ‘eski tutum ve tavırlarını devam ettirmekle’ suçlamış ve görüşmeler kesilmişti.
Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, ABD'ye nükleer anlaşma konusunda ortaklaşa kabul edilebilecek
şartları önermesi için yıl sonuna kadar süre tanıdıklarını, ABD'nin yaptırımlar ve baskı konusunda ısrarcı olması halinde ‘yeni bir yol’ arayışına gireceğini açıklamıştı.
Son olarak müzakereleri kurtarmak için ABD’ye ‘zaman azalıyor’ uyarısında bulunan Kuzey Kore, “Bizden nasıl bir yılbaşı hediyesi alacakları tamamen kendi kararlarına bağlı” mesajını vermişti.
Yeni Zelanda’da yanardağ patladı
Türkiye ilk kez 'çok yüksek insani gelişme' kategorisinde
En zengin 6 İngilizin serveti, 13 milyon yoksulun varlığına eşit
Der Spiegel: Dünya ticaret sisteminin çöküşüne sayılı günler kaldı
Finlandiya'da 34 yaşındaki Sanna Marin dünyanın en genç başbakanı oldu
İtalya'da Türk fındığı tartışması: Sağcı liderden Nutella'ya boykot
Biden'den kendisini eleştiren seçmene: Bak şişko...
Uber raporuna göre 2 yılda 6 bine yakın cinsel saldırı şikayeti
Hollanda'da yaşayan Türk kadın öldürüldü



YORUMLAR
Yorum Yap