Kuruyemişte fiyatlar yüzde 100 arttı, talep yüzde 30 düştü
Kuruyemiş ürünlerinde son bir yılda fiyat artışları yüzde 100'ü bulunca satışlar yüzde 30 azaldı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Son dönemde gıda ürünlerindeki fiyat artışları gündemden düşmezken, kuruyemiş ürünlerindeki fiyat hareketleri talebi olumsuz etkiledi.
BloombergHT'den İrfan Donat'ın haberine göre, kilogram bazında fındık içi fiyatının 200-250 TL, kabuklu fındığın 100 TL, Antep fıstığının 250-350 TL ve çiğ badem fiyatının 300 TL olduğu market ve kuruyemişçilerde, ceviz içinin kilogram fiyatı 250-300 TL, kabuklu ceviz ise 70-80 TL bandında seyrediyor.
Önceki yıllarda en makul kuruyemiş çeşitleri arasında yer alan leblebinin fiyatı da son zamlardan nasibini almış gözüküyor. Sarı leblebinin kilogram fiyatı 90-100 TL arasında değişirken, beyaz leblebi de 80-90 TL seviyelerinde seyrediyor.
Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) Başkanı Murat Yıldırım, kuruyemiş fiyatlarında son bir yılda fiyat artışları ortalama yüzde 100'ü bulunca alım gücü azalan tüketici tarafında talebin düştüğünü, dolayısıyla satışların yüzde 30 azaldığını söyledi.
Fiyat artışlarında, yüksek maliyetlerin yanısıra plansız üretim ve olumsuz hava şartları dolayısıyla azalan arz ve bozulan talep dengesizliğine dikkat çeken Yıldırım, enflasyonist ortamda kuruyemiş fiyatlarının ciddi manada yükseldiğini söyledi.
Sanayi ihracatı 10 ayda 154 milyar doları aştı!
Resmi Gazete'de bugün (17.11.2022)
Yeni Vergi Usul Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi
Bakan Dönmez: Avrupa'nın en ucuz doğalgaz kullanan ülkesiyiz
İmamoğlu'ndan ilginç öneri: İstanbul'da 750 bin boş konut var, bunlardan daha fazla vergi alınsın
2022’in en popüler 3 destinasyondan biri Türkiye
Ankara-İzmir YHT Hattı'ndaki 1.5 milyar Euroluk soygun talebi Meclis'e taşındı
BAT'ta yönetimdeki kadın oranının yüzde 45'e ulaşması hedefleniyor
Yargıtay’dan Avrasya Tüneli cezası kararı



YORUMLAR
Yorum Yap