Küresel şirket Türklere emanet
Bugüne kadar 45’in üzerinde Türk çalışanını, 15 farklı ülkede önemli yöneticilik görevlerine taşıyan küresel şirket BAT, Orta ve Kuzey Avrupa Bölge Direktörlüğü’ne atanan Gökhan Bilgiç’ten boşalan koltuğa Alper Yüce oturdu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İş dünyasının yakından izlediği, dünya ekonomisine yön veren şirketler artık Türk yöneticileriyle öne çıkıyor. Birçok küresel şirketin üst düzey yönetici pozisyonlarında yer bulan bu Türk isimler, yönettikleri alan ve coğrafyalarla da göz dolduruyor.
Bu çokuluslu şirketler arasına giren BAT de, global üst düzey pozisyonları için Türk yöneticileri tercih ediyor. Öyle ki 2013 yılında BAT bünyesinde başladığı görevini, 2017’den bu yana Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölge Direktörlüğü göreviyle sürdüren Gökhan Bilgiç, 1 Ocak 2022 itibarıyla BAT Orta ve Kuzey Avrupa Bölge Direktörlüğü’ne atanmıştı.
Bilgiç’ten boşalan koltuğa ise yine bir Türk yönetici atandı. BAT bünyesinde 18 yıldır farklı birimlerde yöneticilik yapan ve farklı coğrafyalarda BAT kültürünü deneyimleyen Alper Yüce, BAT Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Kıbrıs Bölge Direktörü olarak görevine başladı. Yüce, bunun öncesinde yine BAT’ın stratejik coğrafyalarından Endonezya Japonya ve Kore’de Kategori Direktörlüğü ve Satış Pazarlama Direktörlüğü pozisyonlarında rol almıştı.
BAT bünyesinde bugüne kadar 45’in üzerinde Türk çalışan, 15 farklı ülkede önemli görevlere atandı. BAT’ın yetenek ihracatında yurtdışında önemli görevler üstlenen Yüce, farklı coğrafyalarda edindiği liderlik başarısını Türkiye’yi de kapsayan bölgeyi yöneterek sürdürecek.
Alper Yüce kimdir?
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Yüce, iş hayatına Efes Pilsen markasında başladı. 2003 yılında BAT Türkiye’de Ürün Müdürü olarak görevine başlayan Yüce, Grup Ürün Müdürlüğü, Ticari Pazarlama ve Satış Geliştirme Müdürlüğü gibi görevlerinin ardından BAT bünyesinde Endonezya Japonya ve Kore’de Kategori Direktörlüğü ve Satış Pazarlama Direktörlüğü pozisyonlarında farklı coğrafyalara BAT felsefesini taşıdı.
GTİ, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın iflas haberini yalanladı
70 bin yazılımcı Rusya'dan ayrıldı! Kaçan yazılımcılar Türkiye’ye geliyor
İş dünyasında seçim yarışı hızlı başladı
'Türkiye'nin sıfır kazaya yolculuğu' atılan imzalarla başladı
Dünya yazarı Aktaş: 2023'de cezalar yüzde 100, vergiler yüzde 50 artacak gibi
Küresel gıda fiyatlarında yeni rekor
Yassıada'daki ünlü otel zarar etti, kamuya devrediliyor
İKMİB'de seçimleri Adil Pelister yeniden kazandı
Midyeci Ahmet yine gündemde: Marka tescil savaşı!




YORUMLAR
Yorum Yap