Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?
Feyzullah Yetgin, “Bu yılın 9 ayında yapı ruhsatları geçen yıla göre daire bazında yüzde 64 azaldı"
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Player yükleniyor...
Konutta KDV ve tapu harcı indirimi bir ay sonra sona erecek. Yıl sonuna kadar yüzde 18 olan KDV yüzde 8, yüzde 4 olan tapu harcı yüzde 3 olarak uygulanacak.
Konut ruhsatlarındaki düşüşe dikkat çeken Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, “Bu yılın 9 ayında yapı ruhsatları geçen yıla göre daire bazında yüzde 64 azaldı.
Stokları eriten firmalar bu dönemde yeni projeye başlamadı. 2020’de yeni ruhsat alacak projelerde ise bugün olan fiyatı görmek mümkün olmayacak. Önümüzdeki yıl konutta zam kaçınılmaz.
Vergi teşviklerinin yıl sonunda biteceğini, bugün konut kredi faizlerinin de ulaşılabilir seviyeye geldiğini düşünürsek konut almak için doğru zaman diyebiliriz” diye konuştu.
Fiyatı Bin 500 liraya inen ayakkabı için yağmur altından saatlerce sırada beklediler
Cumhurbaşkanlığı'na 3 milyar, Diyanet'e 11 Milyar Bütçe
Thomas Cook kaosu: 30 Milyon Dolarlık risk
Dünya devlerinin tedarikçisi Matraş’a ne oldu! Markaya ulaşılamıyor!..
10 ayda yüzde 52 azaldı: Dış ticaret açığı ekimde 1.8 milyar dolar
25 TL’lik Kırtasiye Paketleriyle Çocuklara Destek
Dünya ambalaj sektörü İstanbul’da buluştu: 13 ülkeden 1000 kişi katıldı
İstanbul'un silüetini bozduğu için mühürlenen Hattat’ın gökdelen işini kim halletti!
İSO’dan girişimcilere 350 bin TL ödül



YORUMLAR
Yorum Yap