Kolonlar kesildi: Suç duyurusuna takipsizlik verilmiş
Hatay'da depremde yıkılan Rende Sitesi’nde anaokulu yapılırken kolonların kesildiği ve 2015’te siteyi yapan müteahhitin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ancak sonuç alamadığı ortaya çıktı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Maraş merkezli iki depremde yıkılan binaların bazıları kolonları kesildiği için çöktü. Antakya'da çöken Rende Sitesi’nin de kolonları kesildiği için çöktüğü ortaya çıktı.
Kreş yapmak için kolonları kesilen blok çökerken, yandaki binayı da yıktı. NTV’den Melike Şahin'in haberine göre, 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği sitede kolonları kestiği öne sürülen kişinin bir daire sahibi olduğu ve onu savcılığa şikayet eden ve “site yıkılır” diye uyaran kişinin ise sitenin müteahhiti olduğu ortaya çıktı. Kolonların kesilmemesi için suç duyurusunda bulunan müteahhit sonuç alamadı.
Depremde hayatını kaybeden avukat Serhan Özdemir, kolon kesen markete dava açmış
Avukat Coşkun Atılğan, konuyla şu bilgileri paylaştı:
“2015 yılında toprak sahipleri kendilerine ait bloklarda kolon kesmeye başladılar. Daha vahimi kolon kesilen bloklarda anaokulu açılacağına dair bez afişler asıldı. Önce Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Akabinde valilik ve Antakya İlçe Belediyesi’ne müracaat ettik.
Kolonlar kesildikten sonra bir facia yaşanabileceğini, insanların zarar görebileceğini söyledik ama ilgili kurumlardan bir yanıt alamadık. Savcılık da belediyeden gelen basit bir yazıyla takipsizlik kararı verdi.
Aynı sitede kolonların kesilmediği bloktakiler kurtuldu, hayattalar. Burada yapıda hatadan söz etmek mümkün değil, kasten işlenmiş bir suç var. Bunu kim yaptıysa kasten adam öldürmeden cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunun olacağını onu yapanlar, ona göz yumanlar da biliyordu. Önleyebilirlerdi, önlemediler.”

Prof. Görür: Enerji büyük ölçüde boşaldı, bu zonda büyük depremler olmaz

Vicdansızlar! Depremzedelerin otomobillerini çaldılar

Olası İstanbul depreminde en riskli üç semti açıkladı

Prof. Görür'den deprem bölgesi uyarısı: Beton dökmeyin

Deprem fırsatçıları sınır tanımıyor! Yarı yolda bırakıyorlar

Mucize: Depremin 296. saatinde enkaz altından 2kişi sağ kurtuldu

Prof. Celal Şengör İstanbul'da fay hattına yakın yerleri açıkladı

Mehmet Cengiz'den Kılıçdaroğlu'na cevap: Bu yardımı alın terimle hibe ettim

Yıkılan tarihi camiyi Ak Partili isim restore etmiş

YORUMLAR
Yorum Yap