Koç Grubu, makarna ve unlu gıdadan çıktı: 84 çalışan işsiz kaldı
Koç Grubu’na bağlı Tat Gıda, makarna ve unlu mamuller üretimi yapmama kararı aldı. Karar doğrultusunda markalarının Rekabet Kurumu onayına tabi olmak üzere, Durum Gıda’ya KDV hariç 8 milyon TL peşin bedelle devredilmesi kararlaştırıldı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda “Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi” başlıklı bir açıklama yaptı.
Tat Gıda'nın açıklamasında, “Şirketimiz ciro ve karlılığı içindeki payı düşük olan makarna ve unlu mamüller iş kolundaki tüm üretim ve satış faaliyetleri durdurulacaktır” denildi.
Koç Grubu o işkolundan çıkma kararı aldı
84 ŞİRKET ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARTILACAK
KAP'taki açıklama şöyle:
“Yönetim Kurulumuz tarafından, Şirketimizin uzun vadeli iş planları çerçevesinde, toplam ciro içerisindeki payı ve karlılığı dikkate alınarak makarna ve unlu mamüller işkolundan çıkılmasına ve ana iş kolları olan salça ve konserve ürünleri ile süt ve süt ürünleri iş kollarına odaklanılmasına;
İzmir ili Bornova ilçesinde “makarna ve unlu mamuller” iş kolunda faaliyet gösteren Pastavilla işletmesinde üretim faaliyetlerinin 02 Eylül 2019 itibariyle, satış faaliyetlerinin ise marka devrinin tamamlanmasını takiben sonlandırılmasına; bu iş kolunda Pastavilla işletmemizde bulunan 84 şirket çalışanımızın iş akitleri yürürlükteki iş mevzuatı ve toplu iş sözleşmesine uygun olarak feshedilecek ve aynı işletmede faaliyet gösteren alt işveren ile sözleşmemiz de sona erecektir. Toplamda kıdem ve ihbar tazminatı dahil yaklaşık 8,1 milyon TL ödeme yapılacaktır.
Şirketimizin 31.03.2019 tarihli finansal tablolarında bu aşamada satışı gerçekleşecek olan markalara ilişkin herhangi bir değer yer almadığından satış gelirinin tamamı dönem karına yansıyacak olup; atıl hale gelecek fabrika arazisi, malzeme ve ekipmanın toplam defter değerinin toplam varlıklar içindeki payı %0,6'dır”.
Faik Öztrak: Faiz indi, enflasyon rekor kırdı
Esenler Otogarı için yeni bir karar daha: İBB’nin tahliye kararına ihtiyati tedbir
Bakan Pekcan açıkladı: ABD heyeti Türkiye'ye geliyor
Salda Gölü için mahkemeden ara karar çıktı
İki tarihi bina daha Medipol’e geçti
Ekonomist Mustafa Sönmez'den enflasyon yorumu
Ekonomist Uğur Gürses: Gelecek kuşakları borç altına sokuyorlar
CHP’li Özel: Mega projelere üç yılda 21.1 milyar ödenecek
Binlerce kişi Kaz Dağları için yürüdü




YORUMLAR
Yorum Yap