Kılıçdaroğlu, MB ziyaretini anlattı: Söyledik ama tersini yaptı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin PM toplantısında Merkez Bankası’nın (MB) faiz kararına yönelik, “Gittik, iktisada uygun olanı söyledik. Fakat Başkan uygun olmayan bir karar aldı” ifadelerini kullandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
CHP PM, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Edinilen bilgiye göre, PM üyelerine Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu ile yaptığı görüşmeyi anlatan Kılıçdaroğlu, “Gittik. Merkez Bankası kararlarının iktisadın gereklerine uygun şekilde alınması gerektiğini söyledik. Fakat Merkez Bankası Başkanı uygun olmayan bir karar aldı” diye konuştu. Ekonomideki kötü gidişat ve enerji fiyatlarındaki hızlı artışları değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Ülke için bunlar daha iyi günler. Vatandaşı kapkara bir kış bekliyor” dedi.
‘Yapmaması gerekirdi’
Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre, CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, dış politikadaki gelişmelere ilişkin bir sunum yaptı. Ardından konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Osman Kavala’nın serbest bırakılması’ çağrısı yapan 10 büyükelçiye yönelik “Bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz” ifadesini yorumladı. Kılıçdaroğlu, “Sorumluluk makamındaki birinin asla yapmaması gereken bir şeydi” değerlendirmesini yaptı.
‘Vatandaşa anlatalım’
Partinin seçim güvenliğine yönelik hazırlıklarını yürüten CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aktardı. Kılıçdaroğlu da, PM üyelerine, “Ziyaret gerçekleştirdiğimiz kentlerde sandık güvenliği çalışmalarımızı parti örgütleriyle paylaşalım. Seçime her an hazırlıklı olmamız lazım. Gittiğiniz her yerde sorunlarla birlikte çözüm önerilerini de vatandaşa anlatın” talimatını verdi.
Merkez'in 3 puan indirimi mevduatı vurdu; ticari, ihtiyaç ve konut kredilerinde yaprak kıpırdamadı
Fed Başkanı Powell: Enflasyonun beklenenden daha uzun süre devam etmesi muhtemel
Fitch: Merkez Bankası'nın karar alma sürecinde siyasi unsurların rol oynadığını göz ardı etmek zor
Rusya Merkez Bankası faiz artırdı: Dolar, Haziran 2020'den beri ilk kez 70 rublenin altını gördü
ABD mahkemesinden flaş Halkbank kararı!
Unicredit dolar/TL tahminini 10.5'a çıkardı
Değer kaybında dünya birincisi olan TL farkı giderek açıyor
Societe Generale, yıl sonu kur tahminini 10,30'a çıkardı!
HSBC, yıl sonu dolar/TL tahminini açıkladı



YORUMLAR
Yorum Yap