Kemer Country’de aile saadeti
Kemer Country’de Demirören Grubu’nun yaptırdığı yüzlerce villa için plan tadilatına ilişkin yürütmeyi durdurma ve iptal kararı “nöbetçi bölge idare mahkemesi” tarafından durduruldu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Bu kararı veren İstanbul Bölge İdare Başkanı’nın eşi Mehtap Yılmaz ne tesadüftür ki, Demirören Grubu avukatı çıktı.
Kamuoyunda Kemer Country olarak bilinen ve çevreye ve yeşile duyarlı yapılaşma biçimiyle çeşitli ödüllerin sahibi olan Kemer Yapı, içine düştüğü mali sıkıntı nedeniyle Demirören Grubu’na satıldıktan sonra 2018 yılında yeni bir yapılanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.
Burayı satın alan Demirören Grubu, yeşil alan içine yüzlerce villa yaparak rant elde etmek isterken bu alanları kullanan bundan önceki mülk sahiplerinin de müktesep haklarına tecavüzde bulunuyordu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İBB ve Eyüp Sultan Belediyesi’nin hiçbir şekilde görüşü alınmadan yapılan plan tadilatlarına karşı mülk sahipleri tarafından 7 ayrı mahkemede açılan 13 dava sonucunda 8. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş, 12. İdare Mahkemesi ise imar planı değişikliğini iptal etmişti.
Ama şu işe bakın ki adli tatil süresi içinde hem 8. İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan yürütmeyi durdurma, hem 12. İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan iptal kararı “Nöbetçi Bölge İdare Mahkemesi” tarafından durduruldu.
Bu kararı veren İstanbul Bölge İdare Başkanı Cüneyt Yılmaz’ın eşi Mehtap Yılmaz ise ne tesadüftür ki, Demirören Grubu avukatı çıktı.
Şimdi davacılar soruyor: Bu karar etik midir? Davalının avukatının kocasının davalı lehine karar vermesi ne anlama gelir? Ayrıca konu nöbetçi mahkeme tarafından ele alınıp verilen bütün kararlar bozulacak kadar acil midir? Avukat eşinin savunduğu davalı hakkında lehte karar veren mahkeme başkanına “reddi hâkim” kararı talebi ise “gerekçe yetersizliği” gösterilerek reddedildi.
Yazgülü Aldoğan/Cumhuriyet
Merakla beklenen bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı: Uber haksız rekabet yaptı
İBB’den 'sahte mezarlık' açıklaması: İmamoğlu Teftiş Kurulu'na inceleme talimatı verdi
Aydınlık'tan TÜSİAD'a tepki: HDP'ye kaçırılan çocukları sordu mu?
Türkiye Uzay Ajansı ilk toplantısını yaptı: İlk iş 'Logo seçimi'
Albayrak, "Ağustosta TÜFE, ÜFE ve çekirdek enflasyonda önemli düşüş kaydettik" dedi, ekonomistler şaşırdı
İmamoğlu, Hamidiye Su tesislerinde incelemelerde bulundu , suya zam geldi
Vergi borcu olanlar dikkat! E-haciz yaygınlaşacak
Bursalı sanayiciler doğalgaz ve elektrik zamlarından şikayetçi
LED ampul ithalatına gözetim uygulaması



YORUMLAR
Yorum Yap