KDV'deki kısmi tevkifat uygulamasının kapsamı genişletildi
Karayoluyla yük taşımacılığı ile reklam hizmetleri, Katma Değer Vergisi'ndeki (KDV) kısmi tevkifat uygulanacak hizmetler arasına dahil edildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, vergi alacağının emniyet altına alınması amacıyla kısmi tevkifat uygulamasında değişikliğe gidildi. Değişiklikle KDV'deki kısmi tevkifat uygulamasının kapsamı genişletildi.
Karayoluyla yük taşımacılığı ile reklam hizmetleri de kısmi tevkifat uygulanacak hizmetler arasına dahil edildi.
Kamu kurum ve kuruluşları, döner sermayeli kuruluşlar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları ile kalkınma ajansları ile bazı mükelleflere alımlarında, ödemeleri gereken KDV'nin bir kısmını satıcıya ödemeksizin doğrudan Gelir İdaresine ödemeleri konusunda sorumluluk verildi. Düzenleme, 1 Mart itibarıyla yürürlüğe girecek.
İhracatçının 3 aylık kur kaynaklı kaybı 21 milyar TL
Sabah: Fitne ateşi yakıp bu ateşe odun atanlar
Tarım Bakanlığı, sucuğa kanatlı ve at eti karıştıran firmaları açıkladı
Muhammet Cahit Şirin neden görevden alındı?
Tohumdaki ihracat ancak israil’e yetti!
Kafe ve restoranlar için yeni öneri... 45 dakika sınırı
Vatandaşa uyarı! İptal, için bugün son gün
Kapalı dükkana 10 yıllık elektrik faturası; TRT'de payını aldı
TAV'ın beş havalimanına kira ödemesi 2 yıl ertelendi




YORUMLAR
Yorum Yap