Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Çalışma saatleri değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ağır vasıta kullanan çalışanların haftada iki kez 10 saate kadar çalıştırılabilmesinin önü açıldı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle birlikte profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların çalışma saatlerinin bir hafta içinde iki kez 10 saate çıkarılmasına olanak sağlandı.
HAFTADA İKİ KEZ ON SAAT ÇALIŞABİLİR
Buna göre 25425 sayılı Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesinin birinci fıkrasının a bendi şu şekilde değiştirildi;
“Günlük iş süresi 11 saati, gece çalışma süresi 7,5 saati geçemez. Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresi 9 saati geçemez, ancak bu süre herhangi bir hafta içinde iki kez on saate çıkarılabilir.”
Eski yönetmelikte personeli haftada iki kez 10 saat çalıştırabilme izni ile ilgili bir düzenleme bulunmuyordu.
Rusya'da 1.5 Milyarlık ihaleyi hangi Türk tersanesi kazandı?
Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, kır düğünlerine ev sahipliği yapıyor
Yunan şirketini alan Dardanel, AB pazarında ihracata hazırlanıyor!
Osmangazi'den 64 Bin araç geçtiği günde bile Hazine'den 14 Milyon TL çıktı
'Ev'lenmede en hızlısı Afganlar!
Yeşilada'dan korkutan açıklama: Yeni elektrik zammı yolda
Amazon, 'Bitcoin ile ödeme kabul edeceği' yönündeki iddialara yanıt verdi
Osmangazi Köprüsü rekor kırdı!
İki doz aşı olmayana kısıtlama mı geliyor!



YORUMLAR
Yorum Yap