Kanal İstanbul’da mevzuat tamamlandı: 75 Milyar harcanacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul'un yapımı için ortak mevzuat çalışmasını tamamaladı. Taslağa göre, proje, yap- işlet - devret modeli ile gerçekleşecek.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Kanal İstanbul’un hayata geçirilmesi amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı ortak mevzuat çalışması tamamlandı. Taslağa göre, proje, yap- işlet - devret modeli ile gerçekleşecek.
Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, kanalın yapım ihalesini kazanan şirketlere inşaatta kullanacakları her türlü teknik ekipman için vergi muafiyeti sağlanacak; elde ettikleri gelirler kurumlar vergisinden istisna olacak. Kanal İstanbul sınırı içindeki orman alanlarının orman vasfı kaldırılacak.
İlk 10 yılda 182 milyar TL gelir elde edileceği düşünülüyor
7 yıl sürecek inşaatın maliyeti 75 milyar TL öngörülürken, projenin tamamlanmasıyla ilk 10 yılda 182 milyar TL gelir elde edileceği düşünülüyor.
Çevre Bakanlığı’nın 2020 yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda çalışmanın hazır olduğu belirtilerek, “Kanal İstanbul projesi ile yatay mimari uygulaması esas alınarak, çevre dostu, kadim değerlerini koruyan ve afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanı oluşturmak suretiyle İstanbul’un uluslararası metropoller arasında bir ‘Dünya Markası’ olması hedeflenmiştir” denildi.
Uzunluk 45 km
Çalışmaya göre kanal, Küçükçekmece Gölü - Sazlıdere Barajı - Terkos doğusunu takip eden güzergâhta inşa edilecek. Uzunluğu 45 km, taban genişliği 275 metre ve derinliği 20.75 metre olacak.
TÜİK: İşsiz sayısı Mayıs'ta 331 bin kişi azaldı
Uzmanlar ekonomiyi değerlendirdi: Çıkmaz çember şeklinde kapalı devreye girildi
Okul için bağışlanmıştı, Medipol'e gitti
Bodrum’da emlak pazarı hareketlendi: Fiyatlar yüzde 83 arttı
İş dünyasından bakan Albayrak'a tam destek
Trafik cezalarına UYAP üzerinden itiraza yoğun ilgi
SEDEFED Başkanı Ali Avcı: İflas dalgası geliyor
Büyük altın vurgununun detayları belli oldu!
Erdoğan: Birileri fildişi kulelerde ahkam keserken, biz büyük ve güçlü Türkiye hedefimize kararlılıkla yürüyoruz



YORUMLAR
Yorum Yap