Kamu İhale Kurumu 2023 hedeflerini belirledi
Bütçe teklifinde 2023'de toplam kamu alımının 500 milyar TL tutarına ulaşacağını belirleyen Kamu İhale Kurumu, bu alımın 20 milyar TL’sinin İhale Kanunu’nun tüm hükümlerinden istisna tutulacağını öngördü.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Kamu İhale Kurumu; kamu kurum ve kuruluşlarının Kamu İhale Kanunu'nun hükümlerinden bağımsız bir şekilde yapacağı her türlü alım için hedef belirledi.
Bütçe teklifinde 2023’te toplam kamu alımının 500 milyar TL tutarına ulaşacağını belirleyen Kurum, bu alımın 20 milyar TL'sinin İhale Kanunu'nun tüm hükümlerinden istisna tutulacağını öngördü.
Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, ihale süreçlerinin şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve kamuoyuna denetimine açık olması, kamu alımlarında rekabet, gizlilik ve eşit muamele ilkelerini etkin kılma hedefiyle 2002’de kurulan Kamu İhale Kurumu'nun 2023 bütçe teklifi; TBMM'ye sunuldu.
Kamu İhale Kurumu'nun bütçe teklifinde, kurumun bazı hedeflerine ve performans göstergelerine tablo halinde yer verildi.
20 MİLYAR TL’LİK BÖLÜMÜ İSTİSNA
Buna göre Kamu İhale Kurumu'nun, 2023’te 500 milyar TL tutarında kamu alımı yapılacağını hedeflediği görüldü.
2022’de 260 milyar TL tutarında kamu alımı yapılacağının hedeflendiği ancak hedefin aşıldığı, yıl sonuna kadar toplam kamu alım tutarının 335 milyar 189 milyon 95 bin TL'ye ulaşması öngörüldü.
Kurum; Kamu İhale Yasası'ndaki hükümlerden istisna tutularak yapılan ihalelere ilişkin de hedef koydu.
Buna göre, kurum; toplamda 500 milyar TL tutarında olması hedeflenen kamu alım tutarının 20 milyar TL'lik bölümünün Kamu İhale Kanunu'ndan istisna tutularak yapılmasını hedefledi.
ABD'den ikinci uyarı: Oligarklarla çalışan şirketlere yaptırım gelebilir
Tarımsal girdi fiyatlarında yeni rekor: Yıllık artış yüzde 135'i geçti
İstanbul'da Ak Parti zenginleri hangi ilçelere göç ediyor?
Dokuz ayda 16 bin şirket kepenk kapattı! En çok kapanma hangi sektörlerde
Erdoğan açıkladı: Türkiye doğalgaz hub’ı olursa...
Bakan Nebati: Yeni ekonomik modelin acı vereceğini hesaplamıştık
Ruslar 9 ayda Türkiye’den 9 bin 311 adet konut aldı!
Motorine indirim geliyor!
Uzaya ödenek yüzde 430 arttı!



YORUMLAR
Yorum Yap