Kabine değişikliği gündemde: 5 yeni isim bekleniyor
AKP'nin kongre süreciyle birlikte kabine değişikliği beklentileri de artıyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Koltukları sağlam, güvenli konumdaki bakanlar Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek, Hakan Fidan, Yaşar Güler ve Murat Kurum olarak öne çıkarken, en az beş bakanın yerini yeni isimlere bırakacağı belirtiliyor.
Yerel seçimlerin ardından ivme kazanan parti içi değişim rüzgarları, AKP'nin Şubat ayında tamamlanacak il kongreleri ve ardından gerçekleştirilecek büyük kongre ile yeni bir aşamaya geçiyor. Bu süreçte parti yönetimi ve kabinede önemli değişiklikler yapılması öngörülüyor.
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, koltukları en güvenli olan isimler arasında. Parti kaynakları, bu isimlerin dışındaki değişikliklerin sürpriz olmayacağını belirtiyor.
Değişim, kabineyle sınırlı kalmayıp, parti genel merkezi ve yerel yönetimlerde de devam edecek. Eski belediye başkanlarının parti yönetimine dahil edilmesi gibi hamlelerle değişim sürecinin derinleşeceği öngörülüyor. Ayrıca, Meclis grup yönetiminde de Haziran ayına kadar önemli değişiklikler yapılması planlanıyor.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son il başkanları toplantısında, milletten gelen eleştirileri dikkate alarak Meclis grup yönetiminde de değişiklik yapılacağının sinyallerini verdi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un görev süresi de Haziran'da sona erecek ve parti kulislerinde Kurtulmuş'un yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Burak Yakın'la Kebapçı Fiko tutuklandı!
Saygın Kıymetli Madenler'in CEO'su Burak Yakın tutuklandı!
Kebapçı Fiko tutuklandı!
Türkiye, 2025 yılına 'Merhaba' dedi
Nihat Delibalta'ya tefecilik suçlaması: Polise ifade verdi
Emniyet Müdürü'nün kardeşine hapis şoku!
Mahkemeden Türbülans Çiğdem'e dikkat çeken ceza!
Şikayetler yüzde 3100 arttı: İcrayla SMS dolandırıcılığı
Bodrum Belediyesi, Suavi'nin ağaç katliamına sessiz!




YORUMLAR
Yorum Yap