JPMorgan hangi Türk hisseleri radarına aldı?
JPMorgan, Türk hisse senedi piyasasındaki rallide banka, holding ve tüketim sektörlerinin öne çıkmasını bekliyor
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
JPMorgan bugün yayınladığı raporda, ekonomi politikalarının sadeleşmesi kaynaklı iyileşen yabancı talebi ile beklenen toparlanma sonrasında Türk hisse senetlerindeki fırsatları değerlendirdi.
Bankalar ve holdinglerin yönlendirdiği rallinin ilk etapta birçok hisseyi yükselteceği konusunda piyasada görüş birliği bulunduğunu belirten JPMorgan, tüketim segmentinde de seçilmiş şirketlerin ekonominin açılmasının faydasını görerek cazip fiyatlamalar olacağını öngördü.
Kurumun listesine giren hisseler sıralamasında bankalar başta geliyor.
Bankacılık sektöründe en beğendiği hisselerin Garanti Bankası ve YKB olmaya devam ettiğini ifade eden JPMorgan, holdinglerde ise Koç ve Sabancı'yı beğendiklerini vurguladı.
Tüketim sektöründe Arçelik, Coca-Cola İçecek, Anadolu Efes ve Migros için 'ağırlığını artır' tavsiyesi veren JPMorgan, BİM, Tofaş, THY ve Ülker'in ise bu kısa ralliyi biraz gecikmeli takip edebileceklerini öngördü.
HEDEF FİYATLAR
JPMorgan raporunda Garanti Bankası için 2021 sonu 15,2 TL fiyat hedefi ile yüzde 68 oranında yükseliş potansiyelini işaret ediyor. Yapı Kredi’de 5,4 TL fiyat hedefi yüzde 82 yükseliş potansiyeli içeriyor.
Koç Holding’de fiyat hedefi 24,6 TL ile yüzde 29, Sabancı Holding de ise 15,2 TL ile yüzde 48 yükseliş potansiyeli öngörülüyor.
JPMorgan’ın listesinde bulunan Arçelik’te fiyat hedefi ise 34,5 TL ile yüzde 19, Anadolu Efes hedefi 31,7 TL ile yüzde 43 yukarı yönlü potansiyel anlamına geliyor.
Kurum Coca-Cola İçecek’te 77,0 TL fiyat hedefi ile yüzde 24 ve Migros hissesinde 58,4 TL ile yüzde 45 yükseliş potansiyeli hedefi var.
TÜRK HİSSELERİNDE FIRSAT
Kurumun CEEMEA bölgesi hisse senedi araştırma raporunda küresel rallide nasıl pozisyon alınması gerektiğini değerlendiren JPMorgan, normalleşen politikalar ve toparlanan küresel talep ile makro görünümdeki iyileşmenin ardından Türk hisselerindeki fırsatlara değindi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan söz verdi: Parasını getirene takip olmayacak
Mevduat faizi yüzde 16'yı gördü
Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Uysal'ı görevden almaya nasıl karar verdi?
Fitch: Mevduatların yarısından fazlası döviz cinsinden
Dolar/TL yeni güne 8 liranın üzerinde başladı
Yabancı sermaye firarda; 12,6 milyar TL çıktı
Banka müdürünü taciz eden sanığa 12 yıl 4 ay hapis
Şekerbank, sermayesini yüzde 60 oranında artırarak 1 milyar 858 milyon liraya çıkardı
Dolar neden yükselişe geçti, bundan sonra ne olur?



YORUMLAR
Yorum Yap