İstiklal Caddesi için kişi sınırlaması geldi: En fazla 7 Bin kişi
İçişleri Bakanlığı’nın yeni Koronavirüs tedbirleri kapsamında gönderdiği genelgede yer alan, cadde ve meydanlara kişi sınırı getirebilme uygulaması İstiklal Caddesi’nde de hayata geçirilecek.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Buna göre İstiklal Caddesi'nde yarından itibaren en fazla 7 bin kişi bulunabilecek. Alınan kararı, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, kişisel Twitter hesabından paylaştı.
Demirelli paylaşımında, "Değerli İstanbullular yarından itibaren Koronavirüs tedbirleri kapsamında, insan yoğunluğundan kaynaklı bulaş riskini azaltmak için İstiklal Caddesi’ne girişleri İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile sınırlandırdık.
Caddenin Taksim Meydanı girişinden Tünel Meydanı'na kadar olan kısmında aynı anda 7000 kişi bulunabilecek ve yoğunluğun artması durumunda girişleri geçici olarak durduracağız.
Aynı zamanda yüz yüze gelecek şekilde yürümenin bulaş riskini daha da artırması nedeniyle tramvay yolu orta nokta kabul edilerek herkesin sağdan yürümesine karar verdik. Kısıtlama yarın saat: 10.00’dan itibaren yürürlüğe girecek.
Caddenin kalabalık olması ve bulaş riskini azaltmak için bu kararı almak durumunda kaldık. Caddedeki tüm esnaf ve işyeri sahiplerimizden, vatandaşlarımızdan ve gezmeye gelen tüm yabancı misafirlerimizden bizi anlayışla karşılamalarını ve bu kısıtlamalara uymalarını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.
İletişim Başkanı Altun: Tehditleriniz hükümsüzdür
Yılbaşında 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması olabilir
Diyanet'in 523 bin 939 TL istediği 'güncelleme' davası reddedildi
Bülent Arınç'tan istifanın ardından yeni açıklama: Doğruları savunmaya kararlıyım
Le Figaro'dan Mansur Yavaş yorumu: Erdoğan'ı sarsan adam
IŞİD'den İBB Başkanı İmamoğlu'na 'suikast' iddiası
TTB Başkanı Fincancı: Günlük vaka sayısı 60 bin civarında
Seyahat izin belgesi için başvurular başladı
Koronavirüs aşısının Türkiye'de ilk kez uygulanacağı tarih belli oldu



YORUMLAR
Yorum Yap