İşte Hamas lideri Haniye'nin şehit edildiği bina
Tüm dünya Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'da şehit edilmesini konuşuyor. Haniye'nin şehit edildiği Tahran'ın kuzeyindeki binanın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde binanın yıkılmamış olması havadan saldırı ihtimalini düşürürken, akıllara suikastın yakın bir noktadan yapılma olas
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin soru işaretleri tüm dünya kamuoyunun gündeminde yer almaya devam ediyor.
Saldırının ardından ortaya çıkan yeni bilgiler ise suikastın gerçekleştirilme şekline ilişkin kafa karıştan detayları da beraberinde getiriyor.
İRAN BASINI: SALDIRI HAVADAN VE SINIR ÖTESİNDEN
İran devlet televizyonu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye yönelik suikastın sınır ötesinden gerçekleştirildiğini duyurdu.
İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı ise Haniye'nin başkent Tahran'ın kuzeyinde gazilere ait özel bir konutta hava saldırısıyla hedef alındığını aktardı.
Haniye'nin suikast sırasında Tahran'ın kuzeyinde bulunan gazilere ait özel bir konutta bulunduğu ve saldırının yerel saatle 02.00'de (TSİ 01.30) gerçekleştirildiği belirtildi.
Haniye'ye yönelik saldırının havadan düzenlendiği aktarıldı. İran devlet televizyonu ise saldırının sınır ötesinden gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.
Peki ama saldırı İran sınırlarında nasıl gerçekleştirildi? Haniye'nin bulduğu binanın konumu nasıl öğrenildi? Tüm sorulara yanıt aranırken İran'ın sır gibi sakladığı Haniye'ye saldırının gerçekleştiğini binanın fotoğrafları ortaya çıktı.
Fotoğraftaki her bir detay ise suikasta ilişkin çarpıcı bilgiler verebilir. Çünkü İran basını bir hava saldırı olduğunu öne sürse de binanın saldırı sonrası sağlam kalması ve tek bir noktadan hasar almış olması havadan değil, yakın bir noktadan roketli saldırı olabileceğini işaret ediyor.
Roketin Haniye'nin bulunduğu noktaya doğrudan pencereden girdiği ve Haniye'yi şehit ettiği düşünülüyor.
Saldırının ardından binanın hasar alan kısmının örtüldüğü ise dikkatlerden kaçmadı.
Haniye'nin kaldığı konutun, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın cumhurbaşkanlığı konutuna sadece 150 metre uzaklıkta bulunması ise kafaları karıştıran bir başka detay oldu.

Hamas lideri Haniye suikast sonucu öldürüldü

Ankara ile Berlin arasında 'Döner' gerilimi

Schengen vizesi nasıl karaborsaya düştü?

Erdoğan-Esad görüşmesi için yer belli oldu

AB'den Ermenilere vizesiz seyahat, Türklere Schengen işkencesi

Joe Biden, adaylıktan çekildi

Londralı, gıdaya İstanbul'da yaşayandan daha az ödüyor

Timur Cihantimur'a cezaevinde saldırı: Dudağı patladı, dişi kırıldı

Avrupa bizi kandırdı! Vize sözü ters tepti

YORUMLAR
Yorum Yap