İstanbul'un göbeğinde kolon kestiler: Torun Center'a mühür
İstanbul'un en değerli gökdelen projelerinden birisi olan Mecidiyeköy'deki Torun Center, projeye aykırı yapılaşma olduğu gerekçesiyle Şişli Belediyesi tarafından mühürlendi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Şişli Belediye zabıtası tarafından tutulan Yapı Tatil Tutanağı'nda, devasa rezidansın bazı katlarında iskan sonrası bağımsız bölüm duvarlarının kırılarak birleştirildiği belirtildi.
Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi üzerinde, Eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine, 2016 yılında yapılarak iskan alan ve İstanbul'un en prestijli lokasyonlarından birisinde yer alan, içerisinde çok sayıda konut, ofis ve mağazaların bulunduğu Torun Center, Şişli Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğünün yaptığı denetimler sonucunda mühürlendi.
Belediye zabıtası tarafından dün (17 Ekim) düzenlenen mühürleme tutanağında, rezidanstaki D blokta yer alan çok sayıda daire adına "basit onarım izni" alınıp, daha sonra kapsam dışına çıkılarak, "kat betonlarının kesildiği" ifade edildi.
Bir örneği proje sahibi Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye tebliğ edilen tutanakta, binanın 8 ayrı katındaki çok sayıda dairenin, iç duvar ve betonları kesilerek birleştirilmesi suretiyle mimari proje dışına çıkıldığı ve yaklaşık 12 bin metrekarelik aykırı yapılaşma tespit edildiği vurgulandı.
TORUN CENTER'DA ÇOK SAYIDA KONUT, OFİS VE MAĞAZA VAR
Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi üzerinde, Eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine, 2016 yılında yapılarak iskan alan devasa rezidansın içerisinde çok sayıda konut, ofis ve mağazalar bulunuyor.
Belediye zabıtası tarafından dün (17 Ekim) düzenlenen mühürleme tutanağında, rezidanstaki D blokta yer alan çok sayıda daire adına "basit onarım izni" alınıp, daha sonra kapsam dışına çıkılarak, "kat betonlarının kesildiği" belirtildi.
İÇ DUVARLAR KESİLEREK BİRLEŞTİRİLMİŞ
Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye tebliğ edilen tutanakta, binanın 8 ayrı katındaki çok sayıda dairenin, mimari proje dışına çıkılarak iç duvar ve betonlarının kesilerek birleştirildiği, yaklaşık 12 bin metrekarelik aykırı yapılaşma tespit edildiği ifade edildi.
İNŞAATINDA 10 İŞÇİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Öte yandan, 06 Eylül 2014'de Torun Center inşaatında asansör yere çakılmış, 10 işçi hayatını kaybetmişti.
İnşaat önünde toplananlar “Katil Vali hesap verecek”, “İşçilerin katili AKP devleti” sloganlarıyla dönemin valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu protesto etmişti.
16 SANIK BERAAT ETMİŞTİ
Torun Center asansör faciası davasında 9 sanık, "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 9 sanık sanık hakkında verdiği bu cezayı, "Sanıkların suçu taksirle işlemeleri ve tali kusurlu olmaları" gerekçesiyle 60 bin 800'er TL adli para cezasına çevirerek, 16 sanığa beraat vermişti.
İNŞAATIN SAHİBİ, TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİ
Torun Center'ı inşa eden Torunlar Şirketler Grubu'nun sahibi Mehmet Torun, Forbes’in 2020'de yayınladığı en zengin Türkler listesinde 525 milyon dolar servetiyle 74. olmuştu. Torun aynı listeye yine 2019 500 milyon dolar, 2018'de 700 milyon dolarlık servetiyle girmişti.
Cengiz'e onay üstüne onay: 409 futbol sahası büyüklüğünde
Konutta fiyat gevşedi, parası olan eve girdi
Resmi Gazete'de yayımlandı: Bu ödemelere nakit para geçmeyecek
Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 38 arttı: 20 araç daha alınacak
7 bin liranın üzerindeki alışverişlerde kredi kartı zorunluluğu
Yeni yılda 11.1. Trilyon Lira vergi yağacak!
Eylül ayında konut satışları rekor kırdı
Turkcell, milletvekili kampanyası yaptı vatandaş dondu kaldı! Bu kadar da fark olur mu?
Fırsatçılar kayıt dışı telefonda yasağı delmenin yolunu buldu




YORUMLAR
Yorum Yap