İstanbul İtfaiyesinde rüşvet çarkı: Neşe Erberk ayrıntısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki bazı memurların "Rüşvet" suçuna karıştıkları iddiası ile başlatılan soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İş yeri açarken başvuru yapan kişilerden, ruhsat belgeleri karşılığında rüşvet isteyen ve alan, aralarında 1'i emekli toplam 4 İBB itfaiye eri, 1 İBB Sağlık Teknisyeni'nin de bulunduğu gözaltına alınan 18 kişinin 170 ayrı rüşvet olayı gerçekleştirdikleri saptandı.

İddialara göre; rüşvet alınan firmalar arasında Özel Neşe Erberk Kişisel Yetenek Geliştirme Merkezi de vardı. İşte operasyonun yeni detayları

İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı'nın bünyesinde faaliyet yürüten bazı itfaiye erlerinin örgütlü rüşvet suçuna karıştıkları iddiasıyla soruşturma başlatılmış, İstanbul ve Kayseri'de eş zamanlı operasyon yapılmıştı.

1'i emekli toplam dört İBB İtfaiye Eri, bir İBB Sağlık Teknisyeni ve 13 sivilin bulunduğu toplam 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

45 BİN LİRA RÜŞVET!

İddialara göre; şüphelilerin, iş yeri açarken başvuru yapan kişilere temin edilmesi gereken ruhsat belgeleri karşılığında vatandaşlardan 45 bin lira rüşvet istedikleri, rüşvet parasını teslim etmeleri için Yangın Söndürme Sistemleri satan sivil bir kişiye yönlendirme yaptıkları, herhangi bir ürün satışı yapmayan bu kişiye rüşvet veren iş yeri sahiplerinin itfaiyedeki dosyalarının imzalandığı, rüşvet vermeyen kişilerin ise usule uygun olsalar dahi dosyalarının bekletilerek rüşvet vermeye zorlandıkları tespit edildi.

İddialara göre; rüşvet alan itfaiyecilerin, İBB'de memur olan başka bir görevliye rüşvet vererek kurum şifresini aylık düzenli rüşvet ödemeleri karşılığında kiraladıkları ve rüşvet aldıkları iş yeri sahiplerinin evrak aşamalarını bu sistem üzerinden takip ettikleri, şüphelilerin hem rüşvet alan hem de rüşvet veren konumda oldukları, örgütsel hareket tarzına sahip olan şüphelilerin kendilerine ''Tehlikeli Ekip, Özel Ekip'' gibi isimler verdikleri tespit edildi.

Amir konumunda olan bazı şüphelilerin bazı rüşvet eylemlerinde çıkan sorunlar sebebiyle ast pozisyondaki şüphelileri azarladığı saptandı. Şüphelilerin, rüşvet eylemlerinde vatandaşla yapılan görüşmelerde kendilerini tanıtırken deşifre olmamak için farklı isimler kullandıkları belirlendi.

Şüphelilerin, başvuru yapan firmaların potansiyellerine göre fiyatlar biçtikleri, mali kapasitesi yüksek şirketlere 100 bin liradan kapı açtıkları, mali yapısı zayıf durumda olan kuruluşlara ise 20 bin liraya kadar rüşvet indirimine gittikleri belirlendi.

NEŞE ERBERK'DEN DE RÜŞVET ALDILAR

Şüphelilerin 170 rüşvet işlemi tespit edildi. Şüphelilerin, Özel Neşe Erberk Kişisel Yetenek Geliştirme Merkezi adlı kuruluştan da rüşvet aldıkları ifade edildi.

Miss Europe 1984 birincisi Avrupa Güzeli olan eski manken Neşe Erberk, eğitim merkezini kuran isimdi…

Öte yandan İki firariyi yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol