İstanbul'da ulaşıma büyük zam! Taksi indi-bindi ücretine yüzde 75 zam
İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, toplu taşıma ücretlerine zam kararı çıktı. Taksilerin ise açılış ücretine yüzde 51.52, indi-bindi ücretine ise yüzde 75 zam geldi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) olağanüstü toplantısında toplu ulaşıma yüzde 51.52 oranında zam yapılması oy çokluğuyla kabul edildi.
Zam kararına göre, tam bilet 9.90'dan 15 TL'ye, öğrenci 4.83'ten 7.32'ye, metrobüs ise 22.25 TL'ye yükseldi. Taksi açılış ücreti 19.17 TL oldu. Taksi indi bindi ise 70 TL oldu.
Taksi indi- bindi ücreti ne kadar oldu?
Taksi açılış ücretine ise yapılan yüzde 75 zam ile indi-bindi 40 TL’den 70 TL’ye çıkarıldı. Taksimetre açılış ücreti ise 19,17 TL'ye yükseldi.
Minibüs ücretleri de gelen zamla birlikte mesafeye göre 12 TL ile 15 TL arasında değişecek. Minibüs öğrenci ücreti ise 8 TL olarak belirlendi.
Okul servisi 0-1 KM aylık ücreti 792 TL’den 1200 TL’ye, personel servis ücretleri de 10-17 koltuk kapasiteli taşıt 422,40 TL’den 640.40 TL’ye yükseldi.

Doğal sit alanıydı: Küçük Çamlıca'da büyük tahribat

Enerjisa'nın net karı yüzde 100 arttı

Selvi: Emeklilerimiz gerçekten çok mağdur, Erdoğan da farkında

Bakanlık harekete geçti: Fahiş site aidatlarına tavan sınır geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatını açıkladı: Beklentilerin altında kaldı

Savunmada dünyanın Top 100'ünde 4 Türk şirket

İBB ve bakanlık ulaşıma yüzde 45 zamda anlaştı iddiası

Hububat ürünlerinde rekor ihracat

Vatandaş şaşırdı: İnsanlar bir yandan söyleniyor, diğer yandan alışverişe devam

YORUMLAR
Yorum Yap