İstanbul'da Ramazan pidesine yüzde 66 zam geldi!
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte pide fiyatları da belli olmaya başladı. Geçtiğimiz yıl 4 liraya satılan 365 gram sade pide, bu yıl hem küçüldü hem zamlandı
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Ramazan ayı 2 Nisan'da başlıyor. Çok az süre kala merakla beklenen pide fiyatları da belirlenmeye başladı. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, 330 gram sade pidenin 6 TL'ye satılacağını açıkladı. 330 gram susamlı yumurtalı 7.5 TL, 415 gram pide 7.5 TL ve 415 gram susamlı yumurtalı 9 TL'ye satılacak.
RAMAZAN PİDESİ YÜZDE 66 ZAMLANDI
Sözcü'nün aktardığı habere göre; geçtiğimiz yıl İstanbul'da 365 gram sade pide fiyatı 4 TL olarak belirlenmişti. Yani vatandaş pideyi geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 66 zamlı alabilecek.
"15 GÜNDÜR SAHADA UN YOK"
Özellikle son aylarda yaşadıkları zorlukları hatırlatan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Çevik, “Her geçen gün maliyetler yükseliyor. Dolayısıyla aldığımız fiyat da parça parça bitmiş oluyor” dedi.
Çevik, belirledikleri pide fiyatına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
Devlet destekli un 220 TL, piyasa fiyatı 450 TL. Yüzde 100 zamlı. İki katı yani… Eğer TMO desteklemeye devam ederse pidede belirlenen bu fiyatlar kurtarır. Devam etmezse kurtarmaz.
Devletimiz fırıncıya destekli un verdiği sürece bu fiyat kurtarır ama devletimiz fırıncıya destekli un vermezse, uygun fiyatlı un vermezse fırıncı buradan para kazanamaz. Bize söylenen unda verilen bu desteğin Mayıs ayına yani mahsule kadar kesilmeyeceği yönünde… Yani Ramazan ayında devam edeceği söyleniyor.
Ama şu anda fırıncı un bulamıyor. Bir sorun var. Fırıncı una ulaşmakta zorlanıyor. Meslektaşlarımız sürekli bizi arıyorlar. Devlet destekli un alamıyoruz, değirmenler bize un vermiyorlar diye söylüyorlar son 15 gündür.
Bakanlığın ve TMO'nun açıklamalarını takip ettiğimizde, görüştüğümüzde Mayıs ayına kadar desteğin devam edecek deniliyor. Ama sahada maalesef bu böyle değil. 15 gündür maalesef fırıncı un bulamıyor. 15 gündür un yok. Bu sorun Ramazan ayını etkileyebilir mi bilemiyorum. Açılacak deniyor ama sahada un yok şu anda.
Bakan Nebati'den gıda açıklaması: Yapılan haberler manipülasyondan ibarettir
Ensari Deri cirosunu bu yıl yüzde 30 artırmayı hedefliyor
Motorine bu gece de indirim bekleniyor
'Türkiye'nin yapay zeka ile sıfır kazaya yolculuğu' başlıyor
Konut satışları şubatta yüzde 20 arttı
Okan Kurt'un şirketi Martaş 510 milyonluk borçla iflas etti
Deniz taşımacılığında fiyatlar rekor seviyede
Maliye Aliexpress’in fişini çekti! Posta yolu ile siparişe yüzde 50 vergi
Getir, 12 milyar dolar değerleme ile ikinci 'decacorn' oluyor



YORUMLAR
Yorum Yap