İstanbul'da 7.3 Milyonluk foreks vurgunu!
Yasadışı foreks işlemleriyle yaklaşık 7 milyon 300 bin TL dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada, yasadışı foreks işlemleriyle dolandırıcılık yapan şüphelilerin, internet sitesi üzerinden müşteri buldukları, topladıkları paraları banka hesaplarında toplayararak, paravan şirketler ve Kapalıçarşı'daki bir kuyumcu üzerinden çevirdikleri belirlendi.
DOLANDIRDIKLARI PARAYI 'ALTIN ALIM ÜCRETİ' GİBİ GÖSTERDİLER
Şüphelilerin dikkat çekmemek için paravan hesaplara para gönderirken açıklama kısmına 'altın alım ücreti' yazdırdığı, limit üstüne çıkan tutarın bir kısımını aynı gün içinde nakit olarak çektiği, bir kısmını ise kendilerine ait diğer hesaplara yönlendirdikleri anlaşıldı.
Şüphelilerin bu yolla mağdurlardan yaklaşık 7 milyon 300 bin TL haksız gelir elde ettikleri tespit edildi. Foreks işlemleriyle 4 şirket üzerinden dolandırıcılık yapan 12 şüpheli hakkında İstanbul, Hatay ve Mersin'de operasyon başlatıldı.
Şüphelilerden 7'si gözaltına alınırken, bir kişinin cezaevinde olduğu belirlendi. Yurt dışında olduğu tespit edilen bir şüpheliyle birlikte 4 firari hakkında yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, bir ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 50 adet '9x19' fişek, 45 bin TL, 25 bin 785 Dolar, 3 bin 730 Euro ve birçok dijital materyale el konuldu.
Erdoğan, 'Faiz indireceğiz' demişti; Dolar 17 TL'ye doğru gidiyor
Avustralya'dan beklentileri aşan faiz artışı
Dolar ve altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor
Baraj yıkıldı! Merkez’in 30.6 milyar dolarlık barutu kaldı
Erdoğan konuştu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz
Faizin yüzde 14'te tutulması yatırımcıları kaçırıyor
Sigorta sektörü trafik branşında 2,9 milyar lira zarar yazdı
Citi, petrol tahminini yükseltti
Altının gramı bin lira sınırını aşacak mı?



YORUMLAR
Yorum Yap