İsrail'den Doha'da Hamas'a suikast
Katar'ın başkenti Doha'da patlama meydana geldi. İsrailli bir yetkili, Katar‘daki patlamaların burada bulunan Hamas yetkililerine yönelik suikast girişimi olduğunu söyledi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Katar'ın başkenti Doha'da çok sayıda patlama meydana geldiği bildirildi.
İsrail’in Kanal 12 televizyonuna konuşan İsrailli bir yetkili, Katar‘daki patlamaların burada bulunan Hamas yetkililerine yönelik suikast girişimi olduğunu söyledi.
Katar'ın başkenti Doha'dan dumanlar yükseliyor
Reuters'a konuşan görgü tanıkları, Katara bölgesi üzerinde dumanların yükseldiğini söyledi.
Hamas yöneticileri hedef alındı
Axios haber ajansının üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayandırarak, Doha'daki patlamaların, üst düzey Hamas yöneticilerine yönelik İsrail'in suikast saldırısı olduğunu bildirdi. Katar merkezli Al Jazeera televizyonu: Hamas kaynakları, liderlerinin İsrail suikastinden kurtulduğunu bildirdi.
Gazze lideri Khalil al-Hayya saldırıdan kurtuldu
Al Jazeera, Hamas kaynağına dayandırdığı haberinde, Hamas'ın Gazze lideri Khalil al-Hayya'nın saldırıdan kurtulduğunu duyurdu.
İsrail saldırıyı üstlendi
İsrail ordu radyosu, yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi. Açıklamada, "İsrail, Katar'daki Hamas yöneticilerine saldırı düzenlemeye çalıştı. Saldırı, Hamas liderliğinin tepesini hedef aldı" denildi.
İsrail ordusu ve iç istihbarat servisi Şin-Bet, Katar'daki patlamaların ardından yer ismi belirtmeden, Hamas liderlerini hedef alan suikast düzenlediklerini duyurdu
Açıklamada, saldırının gerçekleştiği yer belirtilmedi.
Hamas müzakere heyetinin hedef alındığı belirtiliyor
Hamas'ın üst düzey bir kaynağı ise, Hamas'ın liderlerinin Doha'da ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'de ateşkes önerisini tartışırken hedef alındığını söyledi.
İsrail suikast tehdidinde bulunmuştu
Saldırı, İsrail ordusu komutanı Eyal Zamir'in yurtdışında yaşayan Hamas liderlerini suikastla öldürmekle tehdit etmesinden birkaç gün sonra ve İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa’ar'ın İsrail'in ABD'nin Gazze ateşkes önerisini kabul ettiğini açıklamasından birkaç saat sonra gerçekleşti.
İsrail, ABD'yi saldırıdan önce bilgilendirdi
Reuters'ın bildirdiğine göre İsrail, ABD'yi saldırıdan önce bilgilendirdi.
Katar’dan İsrail saldırısına kınama
İsrail’in saldırısına kınama Katar Dışişleri Bakanlığından geldi. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid el-Ensari, Katar’da Hamas siyasi bürosunun birkaç üyesinin yaşadığı binaya düzenlenen saldırıyı "en şiddetli şekilde kınadıklarını" söyledi.
El-Ensari, "Bu suç niteliğindeki saldırı, tüm uluslararası hukuk ve normların açık bir ihlali, Katarlıların ve Katar'da yaşayanların güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.
el- Ensari, Katar’ın İsrail'in bu pervasız davranışını ve bölgesel güvenliği sürekli olarak tehlikeye atmasını, ayrıca güvenliğini ve egemenliğini hedef alan her türlü eylemi hoş görmeyeceğini teyit ettiklerini dile getirerek, "Bu saldırıyı şiddetle kınayan Katar, İsrail'in bu pervasız davranışını ve bölgesel güvenliği sürekli olarak tehlikeye atmasını, ayrıca güvenliğini ve egemenliğini hedef alan her türlü eylemi hoş görmeyeceğini teyit eder" diyen el-Ensari, soruşturmanın en üst düzeyde devam edeceğini ve ayrıntıların elde edilir edilmez kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.
Nepal'de Ekonomi Bakanı'nı sürükleyip nehre attılar
Trump, Epstein'e kadın silüetinde mektup yazmış!
Damga vergisini eksik ödeyen başbakan yardımcısı istifa etti
İstanbul'dan Paris'e nostaljik yolculuk
Herşey cennete gitmek için: Trump, 15 dolar bağış istedi
Schengen vizesinde iyi haber!
Trump, teknoloji liderlerini ağırladı; Elon Musk davet edilmedi
Trump ortadan kayboldu, ortalık yıkıldı!
Uçağı kaçıran yolcu kendini ateşe verdi




YORUMLAR
Yorum Yap