İran açıkladı: Türkiye'ye doğalgaz akışı yeniden başladı
İran haber ajansı Shana, Türkiye'ye doğalgaz akışının yeniden başladığını ifade etti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İran merkezli haber ajansı Shana, Türkiye'ye bu ülkeden doğalgaz akışının yeniden başladığını bildirdi.
İran Petrol Bakanlığı’nın Shana haber ajansında yer alan açıklamada, “Dün Türkiye tarafındaki istasyondaki bir gaz sızıntısından dolayı kesilen Türkiye’ye doğalgaz ihracatı yeniden başladı" denildi.
Daha önce 20 Aralık'tan itibaren İran Milli Gaz Şirketi'nin (NIGC) teknik bir arızayı gerekçe göstererek Gürbulak giriş noktasından Türkiye'ye doğalgaz arzını 10 gün süreyle durdurduğu açıklanmıştı.
İran'ın gaz arzını durdurmasının ardından BOTAŞ yüksek miktarda gaz çeken bazı sanayi kuruluşlarına gönderdiği yazıda gaz tedarikindeki kesintilere bağlı olarak günlük çekiş miktarını sınırlamıştı.
Yazıda Kademe 1 hesabı dışındaki hesaplamalarda yer alan hesaplamadaki aylık tüketim miktarının 1 güne karşılık gelen miktarın yüzde 60'ı kadar gaz çekme talimatı verilmişti.
Referans elektrik fiyatı tavan yaptı!
Genel Sağlık Sigortası primlerine yüzde 50 zam
Erdoğan: Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemeyecek
EYT'liler için hükümetin masasındaki 5 formül
TOBB: Aralık ayında kapanan şirket sayısı 145,8 arttı
Robot kolu imalatı yapıyorum diyerek 10 Milyon TL dolandırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan basket oynadı, Siyahkalem Mühendislik ihaleyi kaptı!
BOTAŞ'tan sanayicilere gizli zam: Yıllık zam oranı yüzde 435'e yükseldi
Hükümet İstanbul'u dışarıda bıraktı... Bu kez İTO'dan bile tepki geldi



YORUMLAR
Yorum Yap