İnşaat sektöründen şok haber: Nurol yapılandırma istedi

Bloomberg internet sitesinin bir haberi inşaat dünyasında adeta şok etkisi yarattı. Nurol İnşaat tahvilin vadesini uzatmak için yatırımcıları toplantıya çağırdı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Bir süredir dillenen inşaat sektöründeki kriz haberleri netleşiyor. Bu akşam saatlerinde Bloomberg internet sitesine düşen bir haber sektörde yaşanan krizi ortaya çıkarttı. Söz konusu haberde Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Nurol İnşaat Tahvilin Vadesini Uzatmak İçin Yatırımcıları Toplantıya Çağırdı.

“Nurol İnşaat ve Ticaret AŞ, önümüzdeki yıl vadesi dolacak olan 1,4 milyar liralık (51 milyon dolar) tahvillerin yatırımcılarını 20 Ekim’de yeniden yapılandırma toplantısı yapmaya çağırdı.

Tahviller, getirisini 2019 yılında uygulanmaya başlanan Türk lirası gecelik referans faiz oranına (TLRef) bağlama taahhüdü ile yurt içi nitelikli yatırımcılara satıldı.”

Bloomberg internet sitesinin “Nurol İnşaat Tahvilin Vadesini Uzatmak İçin Yatırımcıları Toplantıya Çağırdı” haberi şirketin KAP’a gönderdiği açıklama ile doğrulandı.

İşte O Açıklama:

Tedavülde bulunan TRSNRISA2412 ISIN kodlu tahvilimizin, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan İhraç Belgesi ve Eki asli hüküm ve şartlarında belirtilen, yatırımcıların yatırım kararlarını etkileyecek nitelikteki değişikliklerden olan yeniden yapılandırma sebebiyle ilgili tertip borçlanma aracı sahiplerinin oluşturduğu tertip borçlanma aracı sahipleri kurulunun (“Tertip BASK”), Sermaye Piyasası Kurulu Borçlanma Aracı Sahipleri Kurulu Tebliği’nde (II-31/A.1) yer alan ilgili maddelere uygun olarak toplanmasına ilişkin Şirketimiz yönetim kurulu tarafından karar alınmış olup söz konusu Tertip BASK toplantısı 20.10.2023 tarih ve saat 10:00’da, Şirketimiz genel merkezi Büyükdere Caddesi N 255 Nurol Plaza Kat: 19 Maslak, Sarıyer/İstanbul adresinde gerçekleştirilecektir.

KRİZİN HABERCİSİ

Öte yandan Nurol’un bu ödemeyi yapamamasınınsın sektörde krizin en net habercisi olarak yorumlandı.

Özellikle alt taşeron firmalarında sıkıntı yaratabileceği de dile getiriliyor. Son bir yıldır inşaat sektöründe satışlar düşük seyrediyordu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol