İngiltere Kralı Charles'dan ilk yurt dışı ziyareti
İngiltere Kralı 3. Charles, tahta çıktıktan sonra ilk yurt dışı ziyareti kapsamında Almanya'ya geldi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

Devlet ziyareti çerçevesinde eşi Camilla ile Almanya'ya gelen Kral Charles için Berlin-Brandenburg Havalimanı'nda (BER) 21 pare top atışı yapıldı.
Kral Charles ve eşi Camilla, daha sonra araçla Berlin merkezinde bulunan tarihi Brandenburg Kapısı'na ulaştı ve burada Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile eşi Elke Büdenbender tarafından karşılandı.
İngiltere Kralı için Brandenburg Kapısı'nın önündeki Pariser Meydanı'nda askeri tören düzenlendi. Burada Federal Almanya kurulduktan sonra ilk kez yabancı devlet temsilcisi için askeri tören yapıldı.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı töreni izlemek için yüzlerce kişi meydanda kendileri için ayrılan bölümde yer aldı.
Törenin ardından Steinmeier ve Kral Charles, töreni izleyenlerin yanına giderek onlarla tokalaşıp sohbet etti.
Daha sonra Almanya Cumhurbaşkanlığı konutu Bellevue Sarayı'na geçen Kral Charles, burada Cumhurbaşkanlığı Özel Defteri'ni imzaladı.
İngiltere Kralı, Bellevue Sarayı'nda 'Enerji dönüşümü ve sürdürebilirlik' konulu etkinliğe ve Cumhurbaşkanı Steinmeier'in kendisinin onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.
Kral Charles, 3 günlük Almanya ziyareti kapsamında yarın Federal Mecliste bir konuşma yapacak ve Brandenburg eyaletinde 'Brodowin' adlı ekolojik köyü ziyaret edecek.
İngiltere Kralı, 31 Mart Cuma günü Hamburg kentine geçerek, buradaki bir ilkokula ziyaret gerçekleştirecek.

Öldürücü bitki mantarı ilk kez bir insanda görüldü!

Dijital Schengen Vizesi için önemli gelişme!

OECD ülkelerinde en yüksek enflasyon Türkiye'de

Gelişen ülkelerde dolar krizi: 50 bin dolar bile alamıyorsunuz

Kraliyet ailesinden Prens Harry ve Neghan'a 'konutu boşalt' emri

Süper zenginler 10 trilyon dolar kaybetti, lüks malikaneler el değiştirdi

Avrupa'dan binlerce depremzedeye kolay vize: İşte aranan şartlar

PSG ve beIN patronu hakkında adam kaçırmaktan soruşturma açıldı

Vatandaşlık için Malta liderliğini korudu; en büyük talep Portekiz'e

YORUMLAR
Yorum Yap