İngiltere'de ikinci 'kısmi sokağa çıkma yasağı': Önlemler en az 1 ay sürecek
Okul ve üniversiteler eğitime devam ederken, sadece temel ihtiyaç ürünleri satan iş yerleri açık kalacak
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Avrupa'da artan Covid-19 vakalarından dolayı sokağa çıkma yasağı uygulayan ülkelere İngiltere de eklendi. Vaka sayısının 1 milyonu aştığı İngiltere'de Başbakan Boris Johnson, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İngiltere'de eğitim, iş, sağlık, egzersiz ve temel ihtiyaçların karşılanması dışında perşembe gününden itibaren sokağa çıkılmasının yasaklandığını duyurdu. Yasak, 2 Aralık'a kadar sürecek.
Ülke genelinde turizm, eğlence ve restoran gibi hizmet sektöründeki firmaların kapatılması talimatı verildi.
Johnson, önlem alınmadığı takdirde, uzmanların tahminlere göre önümüzdeki aylarda can kaybının ilk dalgadan çok daha fazla olacağını ve günde birkaç binlere ulaşabileceğini söyledi.
Yeni önlemlere göre okul ve üniversiteler eğitime devam ederken, sadece temel ihtiyaç ürünleri satan iş yerleri açık kalacak.
İngiltere ile birlikte Birleşik Krallık'ı oluşturan Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'daki önlemlerle ilgili kararı yerel hükümetler alıyor.
Avusturya'da 3 Kasım'dan itibaren gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi
İzmir depremi dünya basınında: "Tarih boyunca depremin acısını paylaşan iki hasım"
Belçika'da koronavirüs tedbirleri: Tüm mağazalar kapatılıyor
Libya Başbakanı Serrac istifa kararından vazgeçtiğini duyurdu
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, İzmir depremi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı
BAE, Amerika'dan 10.4 milyar dolara 50 F-35 alıyor
Hackerlar, 'Trump'ın fonundan' milyonlarca dolar çaldı
ABD'li şirketten koronavirüs aşısı açıklaması! 'Piyasaya sürülmesi için hazırlanıyoruz'
Fransa’da sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu! İstisnalar getirildi



YORUMLAR
Yorum Yap