İlk evim vurgunu: 23 milyon liralık haksız kazanç
Türkiye genelinde, sahte web siteleri aracılığıyla konut başvurusu, kura önceliği gibi vaatlerde bulunarak vatandaşları dolandırıp 23 milyon TL haksız kazanç elde eden suç örgütüne yönelik 10 ilde eş zamanlı olarak "İlk evim" kod adlı operasyon düzenlendi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde, dolandırıcılık faaliyetlerinin organize şekilde gerçekleştirildiği tespit edildi.
Elde edilen deliller doğrultusunda operasyonel süreç başlatıldı.
IBAN YOLUYLA PARA TALEP EDİLDİ
Yapılan incelemelerde, şüphelilerin sahte web siteleri oluşturdukları, bu siteler üzerinden reklam vererek vatandaşları tuzağa düşürdükleri belirlendi.
Sahte siteler aracılığıyla; konut başvurusu, ara kat, güney cephe, sigorta bedeli ve kura önceliği gibi vaatlerde bulunularak vatandaşlardan IBAN yoluyla para talep edildiği tespit edildi.
ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYALE EL KONULDU
Osmaniye merkezli olarak Ankara, Şanlıurfa, Gümüşhane, Tokat, Malatya, Hatay, Aydın, Bursa ve Adana illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda dijital materyale el konuldu.
ADLİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR
Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerle ilgili adli işlemlerin devam ettiği öğrenildi.
Kasım Garipoğlu, uyuşturucu partilerinin şifresini havuza yazmış
Uçağın kalıntılarını ilk köylüler buldu: Ceset parçaları etrafa yayılmış
Libya, Ankara'da uçağın düşme nedenini açıkladı
Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan özel jet Haymana'da düştü
Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı: Satıcı değil kullanıcıyım
Aşiret lideri miras için oğlunu vurdu
Kasım Garipoğlu'nun yalı partisini ihbar eden kim çıktı?
Adem Soytekin el konulan hesaplardan 120 milyon çıkarmış!
Menzil'de miras kavgası: Bin daireli site dava konusu oldu




YORUMLAR
Yorum Yap