İGA'ya yeni rant yaratma gayreti
Karşılanan turist başına 4 Euro para alındığını bildirdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İstanbul Havalimanı’nda Turizm acentalarının transfer yolcu karşılama faaliyetlerinin havalimanı içinde sonlandırılmasını TBMM gündemine taşıyan İyi Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, uygulamadan vazgeçilmesini istedi. Nuhoğlu bu uygulamanın İGA'ya yeni rant sağlama gayreti olduğunu ifade etti.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Muhoğlu, "Bu uygulama İGA'ya yeni rant yaratma gayretinden başka bir anlama gelmez” diyerek uygulamadan vazgeçilmesi çağrısı yapan Nuhoğlu, karşılanan turist başına 4 Euro para alındığını da bildirdi.
Rus turizm şirketleri İstanbul Havalimanı’ndaki pankart yasağından şikayetçi
Nuhoğlu TBMM'de yaptığı açıklamada, “Gümrüklü salon çıkış kapısı önünden karşılama alanına girerek turistleri karşılayan turist rehberleri ve transfer görevlilerine engel getirildi” dedi.
Mağdur olan acente sahiplerinin İstanbul Havalimanı'nda yapmak istedikleri basın açıklamasına İstanbul Valiliğince engel olunduğunu belirten Hayrettin Nuhoğlu, “Doğrudan bir acentecilik faaliyeti olan turist karşılama işini para karşılığı yapmak hem yasalara aykırı hem de Türk turizmini baltalamak demektir. Bu, İGA'ya yeni bir rant yaratma gayretinden başka bir anlama gelmez ve acente haklarının İGA tarafından gasp edilmesine yol açar” diye konuştu.
Cumhuriyet, Bakan Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergâhında arazisinin olduğunu iddia etti
Türkiye’de konut alımında Ruslar, ilk 3’e girdi
Katar, Sakarya'da yapılan tankı Türk ordusundan daha ucuza alacak
AtlasGlobal bir kez daha tüm uçuşlarını durdurdu
Talih kuşunda kasa 1.2 milyar kazandı
Milli Piyango, Demirören ve İtalyan ortağına devredildi
Sanayici ikili anlaşmalarla elektriğe 450 milyon lira daha az ödedi
Kılıçdaroğlu'na 'Yerli otomobil'i anlattılar
BP istedi, Türkiye TANAP’ta değişikliğe gidiyor



YORUMLAR
Yorum Yap