İçerden bilgi ile milyarlık işlem yapan oyuncuya sadece 5 milyon lira ceza

İçerden elde edilen bilgi ile milyarlık işleme Sermaye Piyasası Kurulu 5 milyon lira ceza verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Bütün dünya borsalarında “En Ağır “suç olarak nitelendirilen içerden bilgi ticareti “insider trader” Türkiye’de sıradan bir mali suç olarak işlem görüyor.

San-El Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ (SANEL) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, içerden bilgi ticareti tespit edildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, Bedreddin Yıldırım isimli yatırımcıya 5.489.509,24 TL tutarında idari para cezası (İPC) uygulandı.

SPK kararına göre Bedreddin Yıldırım, SANEL pay piyasasında içsel veya sürekli bilgilerin kesinleşmesinden kamuya duyurulmasına kadar geçen süre içerisinde işlem yaptı.

Bu durum, VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 4. maddesinin dördüncü fıkrasına aykırılık teşkil etti.

Bu madde, piyasalarda şeffaflığı ve eşitliği korumak amacıyla içerden öğrenenlerin ticareti (insider trading) gibi işlemleri engellemeyi hedefliyor.

Bedreddin Yıldırım’ın gerçekleştirdiği işlemler, yatırımcılar arasında haksız kazanç ve piyasa güvenilirliğinin zedelenmesi riski doğurduğu için 5 milyon lira ceza ile cezalandırıldı.

Paramedya

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol